Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice, Malonogometni klub “Heroji 2007” i Vatrogasna zajednica Šibensko kninske županije još u ožujku su pokrenuli humanitarnu akciju pod nazivom “Srce kornatsko”.

Akcija ‘Srce Kornatsko’ kojom će se obilježiti 10. obljetnica kornatske tragedije kulminirat će u nedjelju, 27. kolovoza, kada će se, puštanjem balona i lampiona, simbolički ujediniti Hrvatska u odavanju počasti vatrogascima stradalima na otoku Kornat.

Ovoj vrijednoj akciji ove su se godine pridružili gradovi Dubrovnik, Zagreb, Split, Zadar, Rijeka, Vodice i Nova Gradiška.

Organizacije u našem gradu prihvatili su se članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Gradiška.

– Na središnjem gradskom trgu u nedjelju od 17,00 do 22,00 sata bit će postavljen štand na kojemu ćemo prodavati balone i lampione. Za svaku novčanu donaciju sugrađanima ćemo dati određeni broj balona, ovisno o iznosu. Najmanji je iznos 20,00 kuna. Balone i lampione pustit ćemo u nebo, točno u 22,00 sata. Sav prihod ići će Udruzi ‘Krijesnica’ koja skrbi o djeci oboljeloj od malignih bolesti – kaže Dejan Lekić, vatrogasni zapovjednik u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Nova Gradiška.

-Neka svijetli nebo hrvatsko za hrabro srce kornatsko! – poručuju organizatori akcije. Svojim dolaskom podržite je i vi!

Komentari
Prethodni članakDanas je Ženski dan jednakosti
Sljedeći članakSvečano otvoren Treći festival kave i slavonskih kolača, poslijepodne manifestacija “Slavonija vesela” / foto