U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška, a pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška, Županije Brodsko-posavske i Ministarstva hrvatskih branitelja svečano obilježena 31. obljetnica osnutka 121. brigade hrvatske vojske.

Članovi obitelji poginulih branitelja, pripadnici udruge HB 121. brigade, izaslanstva ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Nove Gradiške su na Trgu dr. Franje Tuđmana odali počast poginulim pripadnicima brigade-pukovnije i svim ostalim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima koji su branili i obranili Novu Gradišku od velikosrpske agresije.

U ime potpredsjednika Vlade RH i Ministra HB Tome Medveda vijenac je položio general Josip Lucić, kao i pukovnik Rudolf Klicper i predstavnici Hrvatskog časničkog zbora i 99. brigade HV-e Zagreb, u ime Brodsko-posavske županije pročelnik za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Branko Sabo, u ime Grada Nova Gradiška Vlatko Greiner i Marijan Radić te u ime Općine Cernik Vitomir Žakić.

Vijence su položili predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije brigadir Branko Cindrić i Damir Matošević, predsjednik Udruge 121. brigade-pukovnije, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Komentari
Prethodni članakNovost iz MUP-a: evo kako dokumente možete dobiti na kućnu adresu
Sljedeći članakUspješno završen projekt Demeter ETEŠ Nova Gradiška: Učenici sudjelovali u izradi rovera za razminiranje