Vozači kojima su motori na četiri kotača u srcu, a adrenalin u krvi po drugi će puta sudjelovati u Otvorenom prvenstvu Hrvatske u supercrossu i quadcrossu, u organizaciji Extreme kluba Malino – Oriovac.

Riječ je o sportskoj manifestaciji u kojoj sudjeluju natjecatelji, odnosno vozači iz susjednih država (Slovenija, Austrija) ujedno jedinoj manifestaciji tog tipa u Slavoniji i Baranji, a samim time i u našoj županiji.

Tin Nožinić član je hrvatske motocross reprezentacije i dio ekipe Extreme kluba iz Malina. Zaljubio se u motore od svoje osme godine, kada je otac dovezao prvi motor. Sudjelovao je na raznim utrkama, nizao medalje i pehare, pa je zajedno s ocem Zoranom organizirao natjecanje u svome mjestu, a pod pokroviteljstvom novoosnovanog Extreme kluba.

– “ Najbolja staza mi je u Pakracu, organizacija je savršena, staze fenomenalne, tamo je užitak voziti. Protekle smo godine osvojili ekipni naslov za prvaka Hrvatske, bili smo i klupski prvaci, osvojili smo kup Hrvatske, te sudjelovali na Svjetskom prvenstvu u Danskoj. Volim reći da smo osvojili sve što se moglo osvojiti. U nedjelju očekujemo više od 60 vozača iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, bit će odlično, staza je spremna za “divljanje”, – rekao je Tin.

– “ Nesreće i padovi za nas vozače su nešto potpuno normalno, liječnički tim je obavezan na stazi, no na sreću njihove intervencije nisu potrebne. Meni je, ako i padnem, važniji motor, sebe ne gledam, provjerim motor i nastavljam dalje. Skup je to sport, motor košta i do 10.000 eura, plus oprema, međutim sve to radimo iz ljubavi pa dok ide, ide.” – nastavio je Nožinić.

– “ Tata je zaslužan za dobre rezultate, orgnizaciju natjecanja, on je glavna karika i pokretač. Ako bude kiše za vikend još bolje, no ako i ne bude lokalni vatrogasci će nakvasiti staze, jer se motocross najčešće vozi po blatu. ” – objašnjava mladi vozač iz Malina.

-” Natjecanje se održava u nedjelju 07. srpnja na moto stazi Lazine dugoj 1100m u Malinu . Treninzi natjecatelja započinju ujutro u 9h, a prvo natjecanje u 11h. Extreme klub Malino bilježi brojne uspjehe u protekloj natjecateljskoj godini:

– osvajač je kupa Hrvatske, prvak je države u više disciplina, a posebno izdvajamo naše vozače Damjana Brinovšeka iz Slovenije koji je osvojio titulu prvaka države, i Tina koji je bio jedan od trojice članova reprezentacije Hrvatske na svjetskom prvenstvu u Danskoj! Jednako dobrim rezultatima nadamo se i ove sezone.” – dodala je tajnica Extreme kluba Katarina Pavelić.

Uz natjecanje u nedjelju, u Malinu se u subotu 06. srpnja također održava 2. Slavonska večer koja započinje u 15h nogometnim turnirom, a navečer u 20h nastupom Šime Jovanovca i TS Kristal. Očekuje vas bogata tombola i vol na ražnju. Sve u svemu, jedan zanimljiv i sadržajem bogat vikend za mještane Malina i sve zainteresirane posjetitelje.

Komentari
Prethodni članakU petak besplatna projekcija filma Ruben Brand, Kolekcionar
Sljedeći članakDavor Vlaović oštro u Hrvatskom saboru: „Blues mutne vode“ na hrvatskim njivama