U organizaciji Udruge vinogradara i voćara Cernik i pod pokroviteljstvom Općine Cernik i Turističke zajednice Brodsko posavske županije u subotu, 19. listopada u Cerniku će se održati jedinstvena manifestacija „Dani cerničkog portugisca” i izložba plodova starih sorti.

U prostoru Kulmerovog dvorca tijekom cijelog dana odvijat će se niz zanimljivih sadržaja, stoga vas svakako pozivaju da ih posjetite. Od 10,00 sati možete pogledati izložbu plodova starih sorti voća, povrća i šumskih voćkarica, u 11,00 sati je svečano otvorenje i stručna predavanja u organizaciji Ministarstva poljoprivrede.

Od 13 sati u srednjovjekovnom Kulmerovom dvorcu uslijedit će jedinstvena atrakcija, viteški program „Vitezova zelingradskih”, a od15,00 sati kreće pečenje divljih svinja.

U 17,00 sati kreće i manifestacija „Dani cerničkog portugisca” u prekrasnom podrumu Kulmerovog dvorca uz tradicionalnu ceremoniju krštenja mošta i proglašenja kuma cerničkih vinograda te bogatu gastro ponudu i glazbu Tamburaškog sastava „Čardaš”.

Od 18,30 očekuje vas koncert Barbare Dautović Španović „Barb&The June”. Od 21 sat, još jedna glazbena poslastica, koncert Teddy lion banda.

Pivo domaćih Craft pivara, brojni specijaliteti, vrhunska zabava, sve vas to očekuje u subotu, 19. listopada u Cerniku na još jednim „Danima cerničkog portugisca”.

Komentari