Članovi Kulturno umjetničkog društva “Radinje” iz Siča sutra će ugostiti oko četiri stotine sudionika ovogodišnje, 20. jubilarne dječje smotre folklora “Mi smo djeca vesela”.

– Izuzetno smo sretni što ćemo i ove godine u našem selu ugostiti djecu iz kulturno umjetničkih društava s područja Brodsko posavske, ali i ostalih hrvatskih županija. Cijelo se selo već danima priprema za smotru, stoga se nadamo da ćemo i ovoga puta biti dobri domaćini i da će naši gosti otići samo s lijepim uspomenama. Prilika je to da pokažu što sve rade i vježbaju u svojim društvima, a zajednički cilj svih nas u kulturno umjetničkim društvama je čuvanje i njegovanje tradicije i običaja naših starih – ističe predsjednik KUD-a “Radinje” Siče Tomislav Čvorić.

U Sičama će uz domaćine ove godine nastupiti kulturno umjetnička društva “August Cesarec” Brckovljani, “Vrbje”, “Kukučin Kuntarić” Jakšić, “Ogranak seljačke sloge” Lupoglav, “Slavonija” Gornji Andrijevci, “Rešetari”, “Ogranak seljačke sloge” Gradečki Pavlovec, “Berislavić” Novi Grad, “Kloštar Ivanić”, “Ukrajina” Slavonski Brod, Folklorni ansambl mladih Nova Gradiška i Kulturno umjetnička udruga Cernik.

Početak je smotre u 18 sati.

Komentari
Prethodni članakNagrađeni najbolji učenici Grada i okolice i promoviran novi Godišnjak Matice / Foto
Sljedeći članakDukat pomogao 133 obitelji / Foto