Povodom drugog dana Dječjeg tjedna danas je organiziran susret Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma s gradonačelnikom i predstavnicima gradske vlasti u Maloj Vijećnici.

Članove Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća u ime grada pozdravio je gradonačelnik Vinko Grgić, dok su se njegovi zamjenici i suradnici pobrinuli za slatku okrjepu. Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina pripremila je malo iznenađenje za novogradiške osnovnoškolce. Da ne bi svake godine prijem kod gradonačelnika bio isti, zamjenica gradonačelnika potrudila se isprezentirati kratku slikovitu prezentaciju o svemu što je Grad učinio za mlade tijekom godine, ali kakve promjene i projekte planiraju. Pripremili su gradski čelnici i kratak kviz za mlade sudionike Dječjeg tjedna, ne bi li testirali njihovo znanje o gradu. Tko je amtirajući gradonačelnik, čije ime nosi športsko rekreacijski park, koji dijelovi grada su dobili nova dječja igrališta neka su od pitanja na koja su novogradiški školarci s lakoćom odgovorili. Njihovo znanje nagradili su gradonačelnik i njegovi zamjenici prigodnim sitnicama koje će im svakako poslužiti tijekom školske godine.

Nakon kviza uslijedilo je, sportskim žargonom rečeno, drugo poluvrijeme susreta djece s gradonačelnikom u kojem su britki umovi i jezici mladih Novogradiščana upućivali pitanja svom gradonačelniku izražavali zadovoljstvo ili negodovanje njihovog djelovanja, ali i predlagali izmjene u gradu. Zanimalo je osnovnoškolce hoće li im i ovu zimu obogatiti klizalište- hoće, hoće li se dovršiti neke nedovršene ulice-hoće, hoće li biti novih biciklističkih staza-vjerojatno hoće. Izrazila su djeca i želje vezane uz njihovo obrazovanje i boravak u školi, ono što najviše žele su besplatni udžbenici, te školski ormarići kako bi si olakšali preteške torbe koje moraju tegliti svakoga dana. Grad će nastojati ispuniti im i te želje ukoliko budu u mogućnosti.

Zadovoljni prijemom i srdačnošću bili su članovi Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća, a jedan poseban gost može biti izrazito ponosan na sebe, jer osim što je svoj djeci posvećen Dječji tjedan, njemu je posvećen i cijeli dan u sklopu istog, jer tisuću dječjih koraka trčat će u subotu za njegov korak. Tisuću dječjih koraka trčat će za hrabrog Matea Sverića, koji je i danas pokazao da za njega ne postoje prepreke i zaslužio svake pohvale. Svake pohvale zaslužili su i sva djeca koja su se odvažila uputiti pitanja, kritike i pohvale gradonačelniku. Nije to mala stvar u dječjim očima, a da je prijem kod gradonačelnika osnovnoškolcima izrazito važan događaj potvrdila je Verica Lukačević, predsjednica Društva “Naša Djeca” Nova Gradiška koji svake godine Dječji tjedan obogaćuje sve većim brojem sadržaja.

no images were found

Komentari
Prethodni članakKako bi uštedjela država drastično smanjuje mirovine?
Sljedeći članakNA AUTOCESTI kod Okučana vozio u suprotnom smjeru i izazvao tešku prometnu nesreću