Kovačević Ljubinko i Biljana iz Kovačevca već 20 godina vlasnici su obrta Tropik, isto tako uspješno rade svakoga dana na novogradiškoj tržnici.

-” Krenuli smo s domaćim proizvodima, sezonskim voćem, zatim povrćem. Imamo svoje dobavljače, većina je iz Orubice, jabuke dolaze iz Velike, tu su i domaći proizvodi iz Davora. Krenuli smo u ovu priču iskuljučivo s proizvođačima koji su iz naše županije, sve je domaće, znamo čija je voćka i odkud dolazi. To je i bio moto, jedini način opstanka je rad s domaćim ljudima u koje smo sigurni,” – kaže nam Ljubinko.

-” Ovaj posao smo shvatili vrlo ozbiljno, poštujemo naše kupce i dobavljače. S novom valutom se dobro snalazimo, malo duže traje s izračunima jer ljudi koriste priliku i donose sitne kune, no novac je novac, svejedno ga možemo zamijeniti kroz cijelu godinu. Cijene proizvoda nismo dizali niti smo zaokruživali na veću decimalu. Sve što je bilo u kunama samo smo preračunali u eure,” – napominje Kovačević.

-” Razlog našeg opstanka je svježa roba, dobar odnos s dobavljačima. Ne možemo se boriti s velikim trgovačkim centrima, i ja kao kupac idem tamo. Njihove akcije trpe dobavljači, a mi si to ne možemo priuštiti jer bi išli na štetu našim ljudima s kojima radimo godinama.”

Ove bi godine trebala zaživjeti rekonstrukcija novogradiške tržnice, projekt vrijedan 4 milijuna kuna, koji je Ljubinko komentirao da se prodavače na tržnici nije ništa pitalo. “Bit će to lijepo no sve je manje proizvođača odnosno korisnika tržnice. Sumnjam da će to biti rentabilno, moderno da ali polupusto. Drago mi je da se u gradu radi i napreduje ali ne vjerujem da će ta rekonstrukcija privući veći broj korisnika,”- zaključio je Ljubinko.

Komentari
Prethodni članakU kinu pogledajte romantični triler “Obje strane oštrice”
Sljedeći članakPet strategija koje će nam pomoći da budemo sretniji na poslu