Kazališna predstava Svećenik krvave haljine održat će se u Domu kulture u subotu, 3. ožujka u 19,00 sati.

Predstava je nastala na temelju istoimene knjige Raoul de Navery koja je doživjela više izdanja na hrvatskom jeziku. Sadržaj knjige temelji se na istinitom događaju iz Irske, ali je u ovoj predstavi prilagođen hrvatskim prilikama.

Glavni lik je župnik Patrick, rođen 1765. godine, a preminuo 1868. Službovao je sedamdeset i osam godina. Kad je umro, oplakivan je kao veliki dobročinitelj, a štovan kao svetac. Glas o njemu proširio se po cijeloj Europi.

Protagonist, svećenik Patrick, suočen je s ubojstvom vlastitog brata, a njegov ubojica mu u ispovijedi prizna što je učinio, međutim, ne pokaje se. To je bio početak njegove dugotrajne muke i velikih tegoba sa svakodnevnim gledanjem ubojice svoga brata, dok su mu usta morala biti zatvorena zbog ispovjedne tajne. Ubojica je na Patricka stalno stvarao golemi pritisak, no knjiga ipak ima sretan završetak i ukazuje na veličinu, snagu i pravovremenost Božje pravde koja je često naočigled spora, ali ipak dostižna. Svećenik Patrick je do samog kraja ostao ustrajan u čuvanju ispovjedne tajne, unatoč silnim napastima i udarcima zla.

Predstavu su pripremili i izvode ju mladi župe Gospe Fatimske iz Lužana.

ULAZ NA PREDSTAVU JE BESPLATAN!

Foto: Ilustracija 

 

 

Komentari
Prethodni članakKoncert zbora svete Cecilije i Bratovštine Presvetog Otkupitelja večeras u Novoj Gradiški
Sljedeći članakSutra u Cerniku velika manifestacija Sačuvajmo stare sorte “Cernik 2018.”