Brodsko posavska županija i ove će godine stipendirati studente s područja županije.

Za 2016.godinu dodijelit će se 20 stipendija za studente koji se školuju za deficitarna zanimanja i

5 stipendija za darovite studente. Zainteresirani se mogu prijaviti do kraja ovoga mjeseca, a uvjete natječaja možete pročitati na web stranicama Županije

Pravo sudjelovanja na Javnom natječaju za dodjelu stipendija imaju redovni studenti, za vrijeme trajanja studija, a koji udovoljavaju sljedećim uvjetima: da su državljani Republike Hrvatske, da imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije, da su redovni studenti stručnog ili sveučilišnog preddiplomskog, diplomskog ili integriranog diplomskog sveučilišnog studija, da su studenti koji prvi puta upisuju akademsku godinu nisu stariji od 22 godine života, da nemaju odobren kredit, stipendiju ili drugi oblik novčanog primanja koje ima obilježje stipendije, da studenti prve godine studija koji se prijavljuju po osnovi deficitarnosti imaju najmanju prosječnu ocjenu 3. i 4. razreda srednje škole 4,50, a studenti viših godina studija najmanju prosječnu ocjenu prethodne godine studija 3,00.

Deficitarna zanimanja su: stručni studiji: strojarstvo, građevinarstvo, sestrinstvo, elektrotehnika.

Sveučilišni studij: strojarstvo, farmacija, anglistika, germanistika, građevinarstvo, elektrotehnika, arhitektura, informatika, računarstvo, pedagogija, matematika, fizika, medicina, dentalna medicina, rehabilitacija, logopedija, socijalna pedagogija, kemija, psihologija, veterinarska medicina, geodezija i geoinformatika, drvna tehnologija. Korištenje odobrene stipendije nastupa po potpisivanju ugovora o stipendiranju a isplaćuje se za 11mjeseci (siječanj-srpanj, rujan-prosinac), u iznosu od 800,00 kuna mjesečno.

Prijave (zamolbe) i izjave o broju članova zajedničkog domaćinstva podnose se popunjavanjem obrazaca koji se mogu dobiti u Upravnom odjelu za obrazovanje šport i kulturu, Brodsko-posavske županije, Slavonski Brod, Petra Krešimira IV br. 1. soba 108., prvi kat, ili na web stranici Županije (www.bpz.hr).Popunjene prijave, izjave i dokumentacija predaju se u Pisarnicu na urudžbeni zapisnik osobno ili putem pošte s naznakom; Natječaj za stipendije-deficitarna zanimanja ili Natječaj za stipendije- daroviti studenti na adresu: Brodsko-posavska županija, Slavonski Brod, Petra Krešimira IV br.1 Upravni odjel za obrazovanje , šport i kulturu, Komisija za stipendiranje studenata.

Natječaj za stipendiranje studenata je objavljen 15. siječnja, a studenti se mogu prijaviti u roku od 15 dana od objave.

Komentari
Prethodni članakNogometni spektakl u nedjelju, MNL zimske lige “SLOGA” – dolaze i nogometni hrvatski reprezentativci!
Sljedeći članakProgram 18. Poljoprivredno-poduzetničkih ideja 2016.