U tijeku je Natječaj za dodjelu 400 državnih stipendija za posebne skupine studenata za akademsku godinu 2021/2022. namijenjen redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj.

Natječaj je otvoren do 3. studenog 2021. godine do 12:00 sati te sadrži ukupno sedam različitih kategorija za koje se moguće prijaviti.

Kategorije su sljedeće:

  1. Redoviti studenti studijskih programa za deficitarna zanimanja s naglaskom na deficitarne nastavničke studijske programe

  2. Redoviti studenti osobe s invaliditetom

  3. Redoviti studenti kategorizirani sportaši s valjanom kategorizacijom

  4. Redoviti studenti kojima je kao djeci bilo priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja ili organiziranoga stanovanja

  5. Redoviti studenti koji su na muzičkim ili umjetničkim akademijama u Republici Hrvatskoj – daroviti mladi umjetnici

  6. Redoviti studenti bez obaju roditelja

  7. Redoviti studenti roditelji.

Student se može prijaviti i za više kategorija stipendija, no za svaku kategoriju stipendije za koju se prijavljuje dužan je popuniti zaseban elektronički obrazac prijave.

Usto, valja napomenuti i kako svaka od navedenih kategorija ima specifične uvjete za dodjelu državnih stipendija, bodovanje i utvrđivanje rang-liste. Popis priloga, odnosno podataka i dokumenata koje je potrebno pripremiti za prijavu, kao i sve ostale bitne pojedinosti možete pronaći na poveznici.

Komentari
Prethodni članakOtvorena izložba ‘Mindcraft’ umjetnika Marija Čaušića
Sljedeći članakDanas akcija dobrovoljnog darivanja krvi