Jučer je naš grad poslužio kao inspiracija za studente Arhitektonskog fakulteta u Splitu. Gradonačelnik Vinko Grgić, ugostio je profesora Hrvoja Njirića i njegove studente na terenskoj nastavi, koju su ponovno ove akademske godine proveli u našem gradu.
Nakon prethodnog uspjeha u projektiranju zgrade Muzeja Vojne krajine, ovaj puta su imali novi zadatak: isplanirati i projektirati novu sportsku dvoranu u dvorištu Gimnazije Nova Gradiška.
Susret je započeo u Gradskoj vijećnici, gdje su studente i profesora dočekali i pozdravili gradonačelnik Vinko Grgić, zamjenica gradonačelnika za gospodarstvo Ivana Trupina, pročelnica gradskog Odjela za urbanizam Andrea Štengl i ravnateljica Gimnazije Nova Gradiška Ljiljana Ptačnik.
Pod stručnim vodstvom gradonačelnika Grgića, studenti su obišli grad, te dobili uvid u sve urbanističke zahvate koji su do sada izvedeni, ali i one koji su u planu. Sa zavidnim znanjem o povijesti i potrebama Grada, gradonačelnik je proveo studente i profesore po užem središtu predstavljajući im viziju našeg grada kao „pametnog“, otvorenog i ugodnog za život.
Ravnateljica Ljiljana Ptačnik, izrazila je oduševljenje, što će napokon doći na red gorući problem gimnazijske sportske dvorane, koja je godinama u deficitu. Uskoro stotu obljetnicu škole, bilo bi lijepo proslaviti barem početkom radova.
Profesor Njirić, zadovoljan je odličnom suradnjom s Gradom Nova Gradiška, jer će upravo u našem gradu studenti imati priliku po prvi puta izraziti svoje ideje i sposobnosti. „ Sljedeća tri mjeseca ćemo proučavati i pripremati projekte, koji će početkom sljedeće godine biti završeni i prezentirani svim građanima Nove Gradiške“ istaknuo je profesor Njirić.
„Cilj nam je učiniti naš grad što ljepšim i privlačnijim za sve stanovnike, uzimajući bogatu povijest i tradiciju kojom obiluje“ naglasio je gradonačelnik Grgić, te    svim studentima zaželio puno znanja, kreativnosti i smjelosti, kao i ponovni susret u Novoj Gradiški na prezentiranju finalnih radova.

no images were found

Komentari
Prethodni članakNA AUTOCESTI kod Okučana vozio u suprotnom smjeru i izazvao tešku prometnu nesreću
Sljedeći članakUdruga “Sveti Leonard”: Akcija “Jesen u Komarnici”