Suradnja novogradiške bolnice i Medicinskog fakulteta Osijek nastavlja se i dalje. Ovaj će tjedan 7 studenata medicine u našoj bolnici obaviti svoju redovitu stručnu praksu iz kirurgije.

Nakon otvorenja dislociranog studija sestrinstva Medicinskog fakulteta Osijek, Nova Gradiška je postala studentski grad. Najzaslužniji za dovođenje studija bio je profesor na Medicinskom fakultetu Osijek, doktor Zoran Jukić. Studenti će na praksi u Novoj Gradiški dobiti svog mentora. To je karakteristika kvalitetnih sveučilišta, da jedan student ima jednog mentora od kojeg će učiti i koji će mu se maksimalno posvetiti. Osim prakse, studenti imaju i teoretska predavanja i seminare, a u slobodno vrijeme organizirani su im turstički posjeti.

Doktorica Rakas napominje da se i Nova Gradiška suočava s manjkom medicinskog kadra, te će kroz različite specijalizacije pokušati privući mlade liječnike. Nakon što je preuzela mjesto sanacijske upraviteljice, počele su se događati pozitivne promjene u novogradiškoj bolnici, pa će i proslava 170 godina postojanja bolnice biti opravdana.

no images were found

Komentari
Prethodni članak19-godišnjak iz Starog Petrovog Sela provalio u obiteljsku kuću u Godinjaku
Sljedeći članakUskoro će biti vidljivo: Smušenjaci kojima je malo vlasti, ili dosljedni vijećnici