Mjesto ispred kuće na koje su ih nakon usmrćivanja izvlačili nije bilo ograđeno, lešine su ležale na suncu, a tragovi krvi (i tko zna čega još) ostajali su po livadi ispred dvorišta, stazama, cestama,…

ANDRIJAŠEVCI – Svi koji su se jučer zatekli ispred kuće Marka Majera u Andrijaševcima mogli su vidjeti uznemirujuće i mučne prizore. Država ih nije zamutila niti je zaštitila prolaznike i vlasnike imanja pa ne znamo zašto bismo mi kao mediji od javnosti trebali skrivati takav sadržaj, odnosno, istinu. Svakako, te strašne prizore nije uzrokovalo 40 usmrćenih (i navodno zaraženih) svinja, nego način njihova „zbrinjavanja“ koji nije bio nimalo higijenski.

I zato bi bilo nepravedno zamutiti fotografije radi očuvanja nečijeg duševnog mira jer je potrebno do detalja pokazati svu aljkavost mjera Vlade Republike Hrvatske. Svi se u ovakvim situacijama pitaju – treba li ovako izgledati sprječavanje širenja afričke svinjske kuge? Prije se činilo da je ‘stručnjaci’ na ovaj način šire – svjesno ili nesvjesno, namjerno ili ne.

SKANDALOZNI PROPUSTI MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE

‘Životinje su eutanazirali mesarskim pištoljem. Nedopustivo!’ Mjesto ispred kuće na koje su ih nakon usmrćivanja izvlačili nije bilo ograđeno (riječ je o javnoj površini), lešine su ležale na suncu, a tragovi krvi (i tko zna čega još) ostajali su po livadi ispred dvorišta, stazama, cestama,… U zaštitnim odijelima bila su samo dvojica ‘likvidatora’.

Svinje upucaju, daju im injekciju (vjerojatno da ne iskrvare, ignorirajući pritom da već pri pucnju krv pršće posvuda), a potom od vlasnika koji su ‘u civilu’ i apsolutno nezaštićeni traže pomoć da sve te svinje iznesu ispred svog imanja kako bi ih pokupio i ‘zbrinuo’ kamion za takvu vrstu otpada. O potpuno promašenom načinu reagiranja u slučaju afričke svinjske kuge, kao i zakašnjelim mjerama, ranije smo pisali OVDJE. O ovom (tek jednom u nizu) slučaju, nažalost, više nemamo što napisati – fotografije i snimke govore same za sebe.

Pročitajte više na: https://plusportal.hr/gospodarstvo/ovako-zbrinjavaju-zarazene-i-ubijene-svinje-50229?slide=0 – plusportal.hr

Komentari
Prethodni članakPočetak provedbe projekta „Roditeljski kompas“
Sljedeći članakRedovito ih bičuju do krvi, ubadaju i udaraju radi zabave i zarade!