Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ od 1. rujna ove godine provodi projekt „Roditeljski kompas“ usmjeren razvoju roditeljskih kompetencija i poboljšanju odnosa s djecom koji teži osnaživanju roditelja u rješavanju problema i poticanju očeva na veću uključenost u obiteljski život. Odobren je na Pozivu za prijavu projekta udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2023. godinu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Projekt se provodi u partnerstvu s Općinom Vrbje te Udrugom za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „Pozitiva“. Trajat će od 1.rujna 2023 do 30. lipnja 2024. godine, a ukupna vrijednost je 14.669,00 €. Potpora Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade iznosi 12.605,00 €.

Ciljna skupina ovog projekta su roditelji, djeca te očevi s područja zapadnog dijela Brodsko-posavske županije (Grad Nova Gradiška, općine Cernik, Davor, Dragalić, Gornji Bogićevci, Nova Kapela, Okučani, Rešetari, Stara Gradiška, Staro Petrovo Selo i Vrbje.)

Opći cilj je pružanje aktivne podrške roditeljima s područja zapadnog dijela Brodsko-posavske županije.

Specifični ciljevi su:

pružiti podršku roditeljima kroz osnaživanje njihovih roditeljskih kompetencija;

osnažiti komunikacijske vještine roditelja s ciljem poboljšanja obiteljske dinamike;

pružiti podršku roditeljima u rješavanju specifičnih pitanja i problema vezanih uz odgoj djece;

doprinijeti promicanju ravnopravnog roditeljstva;

potaknuti očeve na veću uključenost u obiteljskom životu i

osnažiti roditelje u razumijevanju i upravljanju rizicima povezanim s korištenjem digitalne tehnologije.

Aktivnosti koje će se provoditi su:

– „COOL roditelj“ – edukacije za roditelje s ciljem poboljšanja roditeljskih kompetencija.

– „Razgovaraj i ti“ – savjetovalište za roditelje – s ciljem pružanja podrške i pomoći te savjetovanjem roditeljima kako bi riješili probleme s kojima se suočavaju i priliku za razgovor o osjetljivim temama.

– „Super tata“ – kampanja s ciljem poticanja očeva na veću uključenost u obiteljskom životu.

– Istraživanje o uključenosti očeva u obiteljskom životu

– „Digitalni kompas“ – edukacija o društvenim mrežama, mogućim opasnostima i načinima prevencije opasnosti.

– „Moj tata – moj heroj“ – izložba dječjih radova kojima će oni kreativno pokazati kako u njihovim očima izgledaju njihovi očevi.

Ovaj tjedan smo održali sastanak projektnog tima na kojem su prisustvovale predstavnice partnerskih organizacija i izvoditeljice (Barbara Jurčević ispred Općine Vrbje, te Ljiljana Lukačević i Mira Linjaković ispred Udruge Pozitiva), Manuela Strinavić i voditelj projekta Boris Lekić. Na sastanku je dogovoren plan provedbe aktivnosti, plan praćenja provedbe te su podijeljeni radni zadaci između partnerskih organizacija.

Ovim putem pozivamo sve mlade da prate našu web stranicu udrugeFacebook stranicu udruge te Facebook stranicu projekta i uključe se u aktivnosti projekta kao sudionici i volonteri!

Komentari
Prethodni članakKino Nova Gradiška: Legende se vraćaju na velike ekrane – PLAĆENICI 4
Sljedeći članakSTRAŠNI PRIZORI IZ SLAVONSKIH SELA – Ovako ‘zbrinjavaju’ zaražene i ubijene svinje