Štrajk osnovnih i srednjih škola danas se nastavio i u našoj, Brodsko posavskoj županiji.

Uz našu, cirkularni štrajk provodi se i u Primorsko-goranskoj, Požeško-slavonskoj i Ličko-senjskoj županiji.

U gradskim osnovnim školama „Mato Lovrak” i „Ljudevita Gaja” danas nema nastave.

– Po sadašnjim informacijama naš je štrajk 100 postotni, što se tiče nastavnika i pomoćnog osoblja. Nismo imali dosada niti jednog nezadovoljnog roditelja, a djeca kao djeca, gledaju to s druge strane. Nadam se da će se ovih dana postići dogovor kako bi krenula normalna nastava – ističe ravnateljica Osnovne škole „Mato Lovrak” Vesna Lončar Cindrić.

– U našoj školi štrajkaju svi osim ravnateljice. Danas naši učenici nisu došli u školu, na našim web stranicama smo oglasili da danas nećemo moći realizirati nastavu. Ljudi su uporni i ustraju na rješavanju njihovih problema i uvažavanju njihova digniteta. Nadamo se pozitivnom ishodu i da će se iskazati razumijevanje prema našoj struci. Mi ćemo izgubljene sate nadoknaditi bez ikakvih problema. Najava za štrajk u ponedjeljak već postoji jer sindikalni povjerenik ima obvezu unaprijed najaviti ga. Kolektiv opet pokazuje jedinstvenost jer u ponedjeljak štrajka cijela Hrvatska. Ponašat ćemo se onako kakve budu okolnosti – kaže ravnateljica Osnovne škole „Ljudevita Gaja” Blagica Pečnjak.

Štrajka se i u srednjim školama u Novoj Gradiški:

– Mi smo već jučer obavijestili naše učenike da će jedan dio nastavnika koji nije u štrajku izvoditi nastavu. Tako je i bilo. Danas se djelomično izvodi nastava. Jedan dio je učenika došao i uključen je u grupu u razredu u kojem smo mogli organizirati nastavu. Veći dio zaposlenika škole se odlučio za štrajk i mi na to ne možemo utjecati – kaže ravnatelj Industrijsko obrtničke škole Nova Gradiška Mijo Matošević.

– Imamo određeni broj učenika koji je došao na nastavu i organizirali smo nastavu s nastavnicima koji nisu u štrajku. Radi se o dva, tri nastavnika. Nije došao veliki broj učenika tako da nastavu ne možemo organizirati. Ukoliko se ne postigne dogovor, vjerujem da će se štrajk nastaviti i u ponedjeljak. Elektrotehnička i ekonomska škola je uvijek bila ta koja je podržavala prava nastavnika. Naravno da svi učenici koji žele doći u školu to mogu učiniti i za njih će biti organizirana nastava prema mogućnostima. S druge strane, nastavnici imaju pravo na štrajk – kaže Sanja Muller Zoričić, ravnateljica Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška.

– U Gimnaziji Nova Gradiška dio je djelatnika u štrajku. Dio profesora ne štrajka i mi smo u potpuno zakonskom okviru učenicima organizirali nastavu ili primjerene oblike odgojno obrazovnog rada. Svi učenici su zbrinuti i škola je otvorena. O svakom razredu vodimo računa. Učenici i roditelji trebaju pratiti web stranicu škole i sve obavijesti o organizacijskom procesu – zaključila je ravnateljica Gimnazije Nova Gradiška Ljiljana Ptačnik.

 

Komentari
Prethodni članakDanas i sutra u novogradiškom kinu Gospodarica zla II
Sljedeći članakRonko: “Bernardić bi odveo SDP u vazelinsku koaliciju”