PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

 
Osmi dan za redom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od bolesti COVID-19.

U proteklih 15 dana na području Županije zabilježen je samo 1 slučaj oboljenja. U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 20 pozitivnih slučajeva od čega je 16 aktivnih te 3 osobe koje su ozdravile i 1 preminula osoba.

Na službenoj stranici Vlade RH Koronavirus.hr podaci za Brodsko-posavsku županiju se razlikuju od ovih zbog činjenice da pojedine pozitivne osobe koje imaju službeno prebivalište na području Brodsko-posavske županije trenutno borave odnosno žive i rade izvan Županije gdje su i oboljele, ali se podaci za takve osobe pripisuju županiji u kojoj imaju prebivalište.

U županijskoj karanteni se trenutno nalazi 5 osoba, a jedna je osoba hospitalizirana zbog zdravstvenih razloga nevezanih za bolest COVID-19. Sve aktivnosti Županijskog stožera kao i drugih dionika u sustavu civilne zaštite odvijaju se u skladu s trenutnim stanjem i potrebama. Županijski Stožer civilne zaštite i nadalje poziva sve građane da poštuju mjere i preporuke nacionalnog Stožera CZ, a posebice one o potrebi fizičkog distanciranja, zabrane okupljanja na javnim površinama i izbjegavanja privatnih okupljanja u većem broju. Svim područjima koja imaju tržnice u svojim mjestima nalaže se strogo pridržavanja mjera o distanciranju i higijenskim standrdima propisanih Odlukom o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti covid-19 – Stožera CZ RH od 8.travnja 2020.

Uočeno je na da se na pojedinim tržnicama propisane mjere (prozirne barijere, uporaba rukavica i fizičko distanciranje kupaca i trgovaca ) ne poštuju te stoga Stožer CZ Brodsko-posavske županije nalaže dodatnu kontrolu poštivanja propisanih mjera o radu tržnica.

Foto: bpz.hr

Komentari
Prethodni članakCapak objasnio kako će se kupovati roba u trgovinama, najavio i pravila za kafiće
Sljedeći članakStožer o novim mjerama: Broj ozdravljenih prvi put veći od broja oboljelih