U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije još su dvije osobe pozitivne na koronavirus. Rečeno je to na medijskoj konferenciji Županijskog stožera Civilne zaštite.

Prema podatcima iznesenim na samom početku presice jedna od zaraženih osoba je medicinski djelatnik. Tako su na području Brodsko-posavske županije za sada dvije zaražene osobe iz brodske bolnice.

– Jučer smo imali i pacijente u COVID2 zgradi. Riječ je o dva pacijenta koja su bila na respiratoru, no pristigli nalazi pokazali su da su oni bili negativni – kazao je dr. Josip Samardžić.

– Jučer i jutros je pristiglo ukupno 75 nalaza. Rezultate za još jedan nalaz čekamo. Dva pacijenta koja su bila pozitivna su bili ranije u kontaktu s već oboljelim osobama. – istaknuo je dr. Ante Cvitković, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, pozvavši još jednom građane na oprez i da odlazak u trgovine ne doživljavaju kao izlet i mjesto za šetnju. – Bez suradnje građana zdravstveni sustav ne može puno učiniti – poručio je dr. Cvitković.

Izvor: SBplus

Komentari
Prethodni članakRANO JUTROS: Smrtno stradao 23-godišnjak
Sljedeći članakSasvim neobična Cvjetnica u našoj župnoj crkvi