Vrijeme pandemije koronavirusom i sve ono negativno što nam se događa ovih dana nisu spriječili vjernike da osjete vrijeme nadolazećih blagdana.

Iako su Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske zabranjena sva javna okupljanja kako bi se što djelotvornije borili protiv pandemije  i smanjen je  socijalni kontakt na najmanju moguću mjeru, na današnji blagdan Cvjetnice u župnoj crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški vjernicima su omogućili da jučer tijekom dana ostave svoje buketiće cvijeća ili grančice u crkvi.

Danas su ih svećenici blagoslovili, a vjernici ih mogu uzeti danas tijekom dana, dakako poštujući mjere socijalnog distanciranja.

-Na taj način ćemo ipak biti duhovno povezani, a mi vaši svećenici ćemo moliti za vas – poručili su svećenici vlč. Branko Gelemanović i vlč. Marko Dušak.

Da je ideja „pala na dobro tlo“ dokaz su i poruke vjernika na fb stranici župe Bezgjrešnog začeća Blažene Djevice Marije:

– Nek vidi da Ga nismo napustili. Žalosno je u ovim danima kuću Njegovu gledati praznu, ali smo mislima, srcem i dušom tu. Jedva čekamo da ovo prođe i da možemo opet slaviti Boga i Majku Mariju.

– Poštovani naši, od srca vam hvala što ste meni osobno i mnogim župljanima omogućili da bar na ovaj način (grančicama) upotpunimo Cvjetnicu, nedjelju Pre gorke Muke našega Gospodina Isusa Krista. Neka vam je blagoslovljena ova Sveta Nedjelja! Neka vas dobri Bog blagoslovi i čuva i da se u što skorije vrijeme opet okupimo u našoj prekrasnoj crkvi!

Izvor: fb župa Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije

Komentari