U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije svi pristigli nalazi osoba testiranih na novi koronavirus COVID-19 bili su NEGATIVNI. Također, bilježimo i 2 nove osobe koje su ozdravile budući su im dva uzastopna nalaza bila negativna. U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 20 pozitivnih slučajeva od čega je 16 aktivnih te 3 osobe koje su ozdravile i 1 preminula osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana 2 su osobe napustile županijsku karantenu po isteku provedenih 14 dana u samoizolaciji. U karanteni je do sada u samoizolaciju bilo smješteno ukupno 25 osoba od čega je 14 osoba napustilo karantenu te se trenutno u karanteni nalazi 11 osoba.

Sukladno jučerašnjoj „Odluci o nužnoj mjeri pojačane kontrole provođenja Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi“ koju je donio nacionalni Stožer CZ, načelnik županijskog Stožera CZ donio je Odluke o imenovanju dvaju timova za kontrolu provedbe Uputa HZJZ-a koje se odnose na pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi za područja Slavonski Brod i Nova Gradiška. U timove 1 i 2 imenovani su predstavnici županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, predstavnici Centara za socijalnu skrb, sanitarni inspektori i inspektori civilne zaštite te policijski službenici. Timovi su od danas na terenu i u kontroli kod pružatelja socijalnih usluga.

Tijekom jučerašnjeg dana isporučena je nova količina zaštitne opreme, ovaj puta svim mrtvozornicima s područja Brodsko-posavske županije. Županijski Stožer civilne zaštite i nadalje poziva sve građane da poštuju mjere i preporuke nacionalnog Stožera CZ, a posebice one o potrebi fizičkog distanciranja, zabrane okupljanja na javnim površinama i izbjegavanja privatnih okupljanja u većem broju.

Komentari
Prethodni članakGužva na novogradiškoj tržnici: Ove subote formiraju se dugi redovi
Sljedeći članakŽupan Marušić: Predložit ćemo da Brodsko-posavska županija bude jedno epidemiološko područje