Na novogradiškoj tržnici od ranog jutra se formiraju dugi redovi, iako je prodaja počela tek u 8 ujutro.

Naime, u dogovoru Stožera CZ GNG s direktorom tržnice i Eko Konga, novogradiška tržnica počela je s radom početkom travnja, ali do sada nije bila tolika gužva kao ove subote. 

Dolaskom ljepšeg vremena procvjetala je novogradiška tržnica. Paleta sve ljepših boja voća, povrća i cvijeća privlači svakim danom, a posebice srijedom i subotom, sve veći broj kupaca upravo u svoju šarenu oazu ekološkog uzgoja.

Naime, zbog epidemije koronavirusa potpisana je odluka kojom se omogućava rad tržnica po striktnim pravilima, koje je zadovoljila i novogradiška gradska tržnica, a danas, velik broj ljudi sreli smo kako strpljivo čekaju u redu na ulazak i kupovinu.

Lokalni proizvođači međusobno su se izolirali prozirnim folijama kako bi zaštitili sebe, ali i potencijalne kupce, koji u ova teška vremena još više cijene proizvode iz domaćeg uzgoja. 

Na kraju, sigurni smo da i vi jedva čekate da Novu Gradišku ponovno ”obasja” ona poznata toplina nasmijanih lica i uzvici omiljenih baka sa štandova, gužve na ulicama, te proljetna euforija koja nam nedostaje u doba pandemije. 

 

Komentari
Prethodni članakBožinović: Od ponoći se ublažava mjera e-propusnica
Sljedeći članakStožer CZ BPŽ: I dalje nema novooboljelih, bilježimo i dvije nove osobe koje su ozdravile