Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 6 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Nova Gradiška (3) te općine Dragalić, Rešetari i Sibinj (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.420, dok je broj aktivnih slučajeva smanjen sa 148 na 133. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 105, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 209.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. Hospitalizirano je ukupno 38 osoba (4 osobe manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 19 osoba, a u novogradiškoj bolnici također 19 osoba. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 686 osoba (20 osoba više nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Komentari
Prethodni članak”GDJE IMA VOLJE, IMA I NAČINA”: Donosimo vam ekskluzivni intervju s načelnikom Općine Vrbje Igorom Jurišićem
Sljedeći članakRešetari: Pokušao pobjeći policiji, ali nije uspio