Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirana su 3 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđena PCR uređajem). Sve tri zaražene osobe imaju prebivalište na području grada Slavonskog Broda. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.662, dok je broj aktivnih slučajeva smanjen sa 124 na 110. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 82, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 179.

U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba u Općoj bolnici Nova Gradiška (M – 1959.). Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 160. Hospitalizirano je ukupno 48 osoba (1 osoba manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 21 osoba, a u novogradiškoj bolnici 27 osoba. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 543 osobe (52 osobe manje nego prethodni dan).

Tijekom proteklog tjedna inspektori civilne zaštite izvršili su 197 nadzora nad poštivanjem epidemioloških mjera u gospodarskim subjektima koji se bave ugostiteljstvom, trgovinom i drugim uslužnim djelatnostima. Kod 20 gospodarskih subjekata (15 caffe barova, 3 pekarnice i 2 trgovine) evidentirano je kršenje epidemioloških mjera te su im izrečena upozorenja radi pridržavanja istih. 

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Komentari
Prethodni članakIz pera naše sugrađanke Mirele Relković: Oaza zvana Zagreb 
Sljedeći članakNapustio mjesto prometne nesreće ne pomogavši ozlijeđenom; prometna nesreća u Novoj Gradiški…