NAPUSTIO MJESTO PROMETNE NESREĆE, NE POMOGAVŠI OZLIJEĐENOM

U petak (12. ožujka), policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom (državljanin Bugarske), na okolnosti počinjenja dva kaznena djela. Naime, dana 11. ožujka, u 21.55 sati, na autocesti A3, kod Starog Petrovog Sela, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Do prometne nesreće je došlo jer je 21-godišnjak upravljajući osobnim automobilom (bugarskih nacionalnih i registracijskih oznaka), zbog ne držanja strane kretanja prešao na lijevu pretjecajnu prometnu traku u trenutku dok se istom kretao osobni automobil, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 34-godišnjak. Pritom je došlo do udara jednog vozila u drugo i prevrtanja osobnog automobila (RI registracijskih oznaka) po kolničkoj traci i slijetanja na travnatu površinu. Nakon toga je 21-godišnjak napustio mjesto događaja ne pruživši pomoć ozlijeđenoj osobi, te se naknadno zaustavio na odmaralištu u Starom Petrovom Selu i pozvao policiju. U ovoj prometnoj nesreći 34-godišnjak je teško ozlijeđen i zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici protiv 21-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći. Policijski službenici također protiv obojice vozača podnose prekršajne naloge Općinskom sudu u Slavonsko Brodu, zbog počinjenih prekršaja (nevezivanje zaštitnim sigurnosnim pojasom) iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

PROMETNA NESREĆA U NOVOJ GRADIŠKI

Dana 12. ožujka, u 22.45 sati, u Ulici Ljudevita Gaja u Novoj Gradiški, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je do prometne nesreće došlo, jer je 53-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, prešao na suprotnu prometnu traku i svojim vozilom udario u osobni automobil, kojim je upravljao 42-godišnjak. Također je utvrđeno da je 42-godišnjak upravljao automobilom pod utjecajem alkohola (1,59 promila), te pritom prilikom nije koristio zaštitni sigurnosni pojas. Ozlijeđenom 42-godišnjaku je pružena liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradiški, gdje su ozljede okvalificirane kao lakše. Nakon toga je zadržan u policiji na otriježnjenju. Policijski službenici protiv obojice vozača podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški.

ZADRŽAN U POLICIJI NA OTRIJEŽNJENJU

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, nadzirući promet u Slavonskom Brodu, u Ulici Stjepana Radića, dana 13. ožujka, u 23.05 sati, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 24-godišnjak. Utvrđeno je da vozač upravlja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima i pod utjecajem alkohola. Alkotestom je u vozačevu organizmu očitana koncentracija alkohola od 1,90 promila. Alkoholizirani vozač je odmah isključen iz prometa i zadržan u policiji na otriježnjenju. Policijski službenici protiv 24-godišnjaka podnose prekršajni nalog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

PRONALAZAK UBOJITIH SREDSTAVA I DRAGOVOLJNA PREDAJA ORUŽJA

Dana 12. ožujka, u 16.30 sati, na području Gornjih Bogićevaca, 22-godišnjak je obrađujući poljoprivrednu površinu, traktorom izorao minsko eksplozivno sredstvo. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izašao je na mjesto pronalaska i utvrdio da se radi o topničkom projektilu kalibra 125 mm, koji je preuzeo na siguran način i uništio na najbližoj pogodnoj lokaciji.

Na području Općine Sikirevci, dana 13. ožujka, u 13 sati, 49-godišnjakinja se odlučila na dragovoljnu predaju oružja i pozvala policiju na broj telefona 192. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, došao je na adresu pozivateljice, te na siguran način preuzeo jednu ručnu bombu M-75 i 2 topnička udara.

U sklopu Kampanje „Manje oružja – manje tragedija“, građani mogu vremenski neograničeno i bez sankcija policiji dragovoljno predati oružje. Poziv upućen policiji na broj telefona 192, prvi je korak prema sretnijoj i sigurnijoj budućnosti bez oružja.

Komentari
Prethodni članakSTOŽER CZ BPŽ: Evidentirana su tri nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2
Sljedeći članakNG PLUS za nezaposlene: Upoznajte našu korisnicu Katarinu