U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentiran je samo 1 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2, a radi se o osobi s područja općine Bebrina.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 395, dok je broj aktivnih slučajeva 127 (14 aktivnih osoba manje u odnosu na jučerašnji dan). Hospitalizirano je 6 osoba (2 osobe manje u odnosu na prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije se trenutno na području Brodsko-posavske županije nalazi 675 osoba (18 osoba više u odnosu na prethodni dan). U županijskom karantenskom objektu trenutno se nalazi 1 pozitivna osoba (1 osoba manje u odnosu na prethodni dan.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID 19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Komentari
Prethodni članak60 žena s područja općina Nova Kapela i Oriovac danas ”Zajedno s osmijehom” počinju s radom
Sljedeći članakA1 fitness slavi, pa tako i časti: Samo danas mjesečna članarina 100 kuna!