U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentiran je samo jedan (1) novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 532, dok je broj aktivnih slučajeva 111 (7 manje nego prethodni dan). Hospitalizirano je 11 osoba (2 osobe više nego prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 676 osoba (123 osobe više nego prethodni dan). Zbog jednog pozitivnog učenika u izolaciju je stavljen jedan kombinirani odjel 1. i 2. razreda jedne područne škole s ukupno 11 učenika.

Danas je u prostorijama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije pušten u rad novi PCR uređaj za brzu analizu briseva osoba testiranih na koronavirus. Time će se značajno povećati kapacitet testiranja, ali i brzina dobivanja rezultata odnosno nalaza testiranih osoba (3 sata). PCR uređaj nabavljen je proračunskim sredstvima Brodsko-posavske županije, a moći će ga koristiti sve županijske zdravstvene ustanove.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Komentari
Prethodni članakOdržana završna konferencija projekta ”Radom za zajednicu i sebe!”
Sljedeći članakAkcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje traje: Dragovoljna predaja oružja u Novoj Gradiški