Ljetno vrijeme obično donosi i veći broj već tradicionalnih, uobičajenih manifestacija koje se svake godine održavaju na području grada i Brodsko posavske županije. Iako su neki od organizatora manifestacija odustali od organiziranja, neki ih, ipak, održavaju, stoga iz Stožera civilne zaštite Brodsko posavske županije upozoravaju na oprez.

Tijekom vikenda provedena su ukupno 22 nadzora rada noćnih i disco klubova te sličnih ugostiteljskih objekata, a nadzor su, sukladno odluci nacionalnog Stožera CZ, proveli timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika. U 6 slučajeva utvrđene su nepravilnosti odnosno kršenje Odluke o kontroli pridržavanja Preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 u ugostiteljskoj djelatnosti noćnih klubova, u 6 slučajeva klubovi nisu radili, a u 10 nadzora nisu zatečene nepravilnosti.

Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije poziva sve organizatore javnih i društvenih događanja i okupljanja te kulturnih programa i manifestacija na maksimalno poštivanje i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja istih.

Komentari