Jučer je u Novoj Gradiški održana svečana promocija prvostupnika sestrinstva, Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo u sastavu osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Zbog mjera zaštite od koronavirusa svečanost se održala na otvorenom u samom središtu Grada u nazočnosti ponosnih članova obitelji, gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića. 

Poseban je ovo bio dan za sve diplomante, kao i njihove obitelji. Suze radosnice, ali i osmijesi na licima pokazatelji su velikog zadovoljstva i sreće svih onih kojima je dodijeljena diploma nagrada za sav trud. Ponosan na završeni studij je i Novogradiščanin prof. dr. sc. Davorin Đanić voditelj preddiplomskog sveučilišnog studija Sestrinstva.

-” Prekrasan dan za studente i nas profesore, vide se rezultati rada ali i zadovoljstvo na licima ovih prekrasnih djevojaka i mladića, kao i sreća na licima njihovih obitelji. Nakon tri godine mukotrpnog rada sada kreću na svoj vrlo zahtjevan ozbiljan posao. Sigurno dolazi i treća i četvrta generacija, u Novoj Gradiški ćemo ponovno imati gužvu na upisima kao što je bilo prošle godine, dobit ćemo kvalitetne kadrove za edukacije, nadam se da će bivši studenti postati učitelji i prenijeti svoje znanje i vještine novim generacijama. Moja želja kao sveučilišnog nastavnika bila je da Nova Gradiška ima mogućnost za ovakav studij. Gimnazija uvijek iznjedri izvrsne učenike, kao i moju generaciju, sada ti izvrsni učenici mogu studirati u svom gradu, što umanjuje troškove studiranja i putovanja, da se u našoj sredini. Posebno sam sretan zbog toga, zbog mog grada i ovakvih lijepih promocija.”

Promocija prvostupnika sestrinstva od velikog je značaja za Novu Gradišku, istaknuo je gradonačelnik Vinko Grgić.

-“Ovo je prekrasan dan za naš grad s obzirom na to da smo imali još jednu promociju diplomanata. Iznimno ponosan kao i gradonačelnik i kao običan čovjek i zaista mi je drago da se ova priča nastavlja i da ćemo je uz naš trud i napor još dodatno proširiti, ne samo na ovaj fakultet. Radimo aktivno na tome tako da zaista naš grad bude učilišni grad. Jako mi je drago vidjeti ove sretne i ponosne ljude, čestitam im od srca na ovom uspjehu, za takav kvalitetan kadar će uvijek biti mjesta.”

-” Odrađujemo posljednje sastanke vezane uz Fakultet Informacijske tehnologije, kao što radimo na svim drugim projektima, korona nas je omela jer ne možemo putovati i dogovarati sastanke no postoje mobiteli i sve uspjevamo i na daljinu, od početka sljedeće godine prvi semestar zaživjet će u Novoj Gradiški. Mladi, znanje i razvoj su jako važni, 50 milijuna kuna ćemo utrošiti za istraživačku opremu, jedinstvenu u Hrvatskoj. Svi budući studenti u Novoj Gradiški to će konzumirati kako bi se educirali, to je jedan od koraka kako bi naše učilište jednoga dana bilo prestižno. Studenti će praksu obavljati na strojevima i vrijednim uređajima, očekujem veliku stvar jer imamo volju, želju ali i odlične uvjete kako naši studenti na strojnom parku radili na suvremenoj tehnologiji”, naglasio je gradonačelnik Grgić.

Komentari
Prethodni članakPremijer najavio potporu za skraćeno radno vrijeme do 2.000 kn mjesečno
Sljedeći članakStožer civilne zaštite upozorava: Na javnim i društvenim događanjima i manifestacijama maksimalno poštujte epidemiološke mjere!