Jučer je u Novoj Gradiški održana svečana promocija prvostupnika sestrinstva, Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo u sastavu osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Zbog mjera zaštite od koronavirusa svečanost se održala na otvorenom u samom središtu Grada u nazočnosti ponosnih članova obitelji, gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića. 

Poseban je ovo bio dan za sve diplomante, kao i njihove obitelji. Suze radosnice, ali i osmijesi na licima pokazatelji su velikog zadovoljstva i sreće svih onih kojima je dodijeljena diploma nagrada za sav trud. Ponosan na završeni studij je i Novogradiščanin prof. dr. sc. Davorin Đanić voditelj preddiplomskog sveučilišnog studija Sestrinstva.

-” Prekrasan dan za studente i nas profesore, vide se rezultati rada ali i zadovoljstvo na licima ovih prekrasnih djevojaka i mladića, kao i sreća na licima njihovih obitelji. Nakon tri godine mukotrpnog rada sada kreću na svoj vrlo zahtjevan ozbiljan posao. Sigurno dolazi i treća i četvrta generacija, u Novoj Gradiški ćemo ponovno imati gužvu na upisima kao što je bilo prošle godine, dobit ćemo kvalitetne kadrove za edukacije, nadam se da će bivši studenti postati učitelji i prenijeti svoje znanje i vještine novim generacijama. Moja želja kao sveučilišnog nastavnika bila je da Nova Gradiška ima mogućnost za ovakav studij. Gimnazija uvijek iznjedri izvrsne učenike, kao i moju generaciju, sada ti izvrsni učenici mogu studirati u svom gradu, što umanjuje troškove studiranja i putovanja, da se u našoj sredini. Posebno sam sretan zbog toga, zbog mog grada i ovakvih lijepih promocija.”

Promocija prvostupnika sestrinstva od velikog je značaja za Novu Gradišku, istaknuo je gradonačelnik Vinko Grgić.

-“Ovo je prekrasan dan za naš grad s obzirom na to da smo imali još jednu promociju diplomanata. Iznimno ponosan kao i gradonačelnik i kao običan čovjek i zaista mi je drago da se ova priča nastavlja i da ćemo je uz naš trud i napor još dodatno proširiti, ne samo na ovaj fakultet. Radimo aktivno na tome tako da zaista naš grad bude učilišni grad. Jako mi je drago vidjeti ove sretne i ponosne ljude, čestitam im od srca na ovom uspjehu, za takav kvalitetan kadar će uvijek biti mjesta.”

-” Odrađujemo posljednje sastanke vezane uz Fakultet Informacijske tehnologije, kao što radimo na svim drugim projektima, korona nas je omela jer ne možemo putovati i dogovarati sastanke no postoje mobiteli i sve uspjevamo i na daljinu, od početka sljedeće godine prvi semestar zaživjet će u Novoj Gradiški. Mladi, znanje i razvoj su jako važni, 50 milijuna kuna ćemo utrošiti za istraživačku opremu, jedinstvenu u Hrvatskoj. Svi budući studenti u Novoj Gradiški to će konzumirati kako bi se educirali, to je jedan od koraka kako bi naše učilište jednoga dana bilo prestižno. Studenti će praksu obavljati na strojevima i vrijednim uređajima, očekujem veliku stvar jer imamo volju, želju ali i odlične uvjete kako naši studenti na strojnom parku radili na suvremenoj tehnologiji”, naglasio je gradonačelnik Grgić.

Komentari