S ciljem informiranja javnosti o tijeku događanja i najnovijim odredbama i naputcima u svezi s pandemijom koronavirusa danas su se sastali članovi Stožera civilne zaštite Grada Nova Gradiška. O najnovijim zaključcima izvijestio je načelnik Stožera Borislav Vidošić:

– Ono što je najvažnije su odluke o obustavi rada tržnice i svih objekata koji su u njenom sastavu te odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Ljudi nas zovu neprestano kako bi doznali na što se sve ovo odnosi. Decidirano na koga se i što odluke odnose možete pročitati na mrežnim stranicama grada te stranicama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Mjesto prebivališta moći će napustiti samo oni koji rade djelatnosti bitne za promet i kretanje robe i opskrbe, dostavu lijekova, komunalne djelatnosti, opskrbe plinom i strujom, medijske djelatnosti, hitna medicinska skrb.

Ovom se odlukom želi smanjiti kretanje stanovništva i nadamo se da će se građani ovih uputa pridržavati. Uglavnom, odsada će vrijediti propusnice za kretanje pojedinih kategorija građana – kaže Vidošić.

Dobre vijesti najavio je predsjednik Udruženja obrtnika Nova Gradiška Tomislav Šimić:

– Novogradiški su se obrtnici organizirali i pokrenuli proizvodnju zaštitnih maski. Izrađuju ih obrti „Moira”, „Line” i „Mađo”. Određeni dio ćemo donirati putem Gradskog društva Crvenog križa, dok će se dio proizvedenih maski prodavati. Sve kontakte objavit ćemo na mrežnim stranicama Udruženja obrtnika Nova Gradiška. Organizirali smo se i na niz drugih načina, osiguravamo grijalice za bolničke šatore, pripremamo lunch pakete za prijevoznike koji se nalaze u karantenama. Nastojimo se kroz veći dio obrta uključiti u novonastalu situaciju i zadržati barem dio neke proizvodnje. Obrtnicima se mora omogućiti pravo na rad – zaključio je Šimić.

Komentari
Prethodni članakIZVANREDNA VIJEST: Potvrđen novi slučaj zaraze koronavirusom u BPŽ!
Sljedeći članakPoljoprivredna televizija pomaže poljoprivrednicima pronaći put do potrošača