U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 18 novih slučajeva osoba zaraženih koronavirusom. Najveći je to “dnevni broj” novooboljelih u županiji od početka borbe sa zarazom.

Od ukupnog broja pozitivnih nalaza, devet se odnosi na “povratnike” s ljetovanja, odnosno, neke od jadranskih destinacija, petero su kontakti prethodno pozitivnih osoba, dok su dvije vjerojatno kontakti, a za još dvije nije utvrđen izvor zaraze i u tijeku je epidemiološka obrada.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom iznosi dvije stotine šestdeset i četiri (264), dok je broj aktivnih slučajeva šestdeset i pet (65). Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je tri stotine i jedanaest (311).

Od sljedećeg tjedna i u Slavonskom Brodu bit će moguće testiranje za sve koji ga žele obaviti ili im, pak, negativan test treba za odlazak u neku od europskih zemalja. Testiranje na koronavirus na vlastiti zahtjev obavljat će se u COVID ambulanti slavonskobrodskog Doma zdravlja. Testiranje kreće od ponedjeljka, u vremenu od 11 do 12 sati, a bit će moguće uz prethodnu telefonsku najavu dan ranije ili na dan testiranja prije perioda testiranja. Telefonski broj za najave glasi 035 411 004. Osobe na testiranje moraju donijeti potvrdu o uplati.

Komentari
Prethodni članakNova Gradiška: 52-godišnjakinja narušavala javni red i mir, vrijeđala policijske službenike
Sljedeći članakSvečano otvoren „Tehnološki inkubator Nova Gradiška”, najveći poslovno tehnološki objekt na našem području