U Novoj Gradiški, dana 20. kolovoza, u 9,30 sati, javni red i mir je narušavala 52- godišnjakinja, koja je vikala i galamila na 23-godišnjakinju, vrijeđajući je riječima. Također je vikala, vrijeđala riječima te omalovažavala i policijske službenike koji su pritom postupali. Policijski službenici protiv 52-godišnjakinje podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira mjerodavnom Općinskom sudu.

POLICIJI DRAGOVOLJNO PREDALI ORUŽJE

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod i Policijske postaje Nova Gradiška, jučer su od dva građanina, koji su se odlučili na dragovoljnu predaju oružja, preuzeli ubojita sredstva. U Slavonskom Brodu, 50-godišnjak je policiji dragovoljno predao automatsku pušku CZ M70, 6 spremnika za streljivo i 101 komad streljiva (cal.7,62 mm), koji je oružje pronašao prilikom čišćenja tavanskih prostorija obiteljske kuće. U Novoj Gradiški, policijski službenici su od 57-godišnjaka preuzeli improviziranu ručnu bombu.

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ pruža građanima vremenski neograničenu mogućnost da policiji dragovoljno predaju oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo, koje neovlašteno posjeduju, a žele ga se „riješiti“ i tako učiniti svoj dom sigurnijim. Nakon odluke o dragovoljnoj predaji, potrebno je pozvati policiju na broj telefona 192, nakon čega će policijski službenici doći na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzeti ubojita sredstva.

Komentari
Prethodni članakOvog vikenda u Gradskom parku vraćamo se Woodstocku i bluesu
Sljedeći članakStožer BPŽ: Najveći dnevni rast zaraženih od početka epidemije