Dječja igrališta sve češće postaju okupljališta starijih koji se na istima, blago rečeno, neprimjereno ponašaju.

Unazad nekoliko mjeseci svjedočili smo devastiranjima kako sportskih, tako i dječjih igrališta. Nakon ŠRC Ive Petranovića gdje su uništeni sanitarni čvorovi i pješčani sportski tereni, dječjeg igrališta na Urijama koje je pretrpjelo materijalna oštećenja, igrališta na Cvjetnom trgu gdje su ostavljene igle, ali i drugih igrališta u okolici grada koja su poslužila za iskaljivanje bijesa pojedincima, na red je došlo i igralište u Ulici kralja Zvonimira. 

Inače jedino igralište na području Ulice kralja Zvonimira i Ulice baruna Trenka svakodnevno je okupljalište mnogobrojnih mališana, ali očito i ne samo njih. Sigurni smo da se djeca za koje je namijenjeno ovo igralište nisu dosjetila, a nemaju ni potrebnu snagu, kidati daske s ograde i krova, te iste paliti. 

Fotografije koje nam je poslala nezadovoljna čitateljica svjedoče ponovnom vandalizmu koji očito postaje trend u našem gradu. 

Zašto pojedinci uništavaju? Zašto uzimaju od najosjetljivije skupine ljudi- djece, radi vlastitog instant zadovoljstva? Kada ćemo naučiti cijeniti i čuvati ono što nam je dano na dar? Izgleda da na ova pitanja, nećemo skoro dobiti odgovora. 

Foto: Čitatelj RNG

no images were found

Komentari
Prethodni članakTvrtka Marković transport proslavila 18. rođendan
Sljedeći članakPolicija danas vrši nadzor brzine