Danas 27.06. od 06,00 sati do sutra 28.06. do 06,00 sati provodi se 24-satni nadzor brzine na prometnicama diljem Republike Hrvatske, pa tako i na području koje pokriva Policijska postaja Nova Gradiška.

Naglasak ove akcije je na podizanju svijesti o važnosti vožnje prilagođenom brzinom, te utjecanje na vozače da se pridržavaju ograničenja brzine. A uključivanjem medija  u akciju nastoji se upoznati  javnost o brzini, kao vodećem uzroku prometnih nesreća s najtežim posljedicama 

Policija je u akciju uključila maksimalan broj policijskih službenika te svu dostupnu tehniku, kako bi se nadzor odvijao neprekidno 24 sata. 

Cilj ove akcije nije samo represivno postupanje, odnosno kažnjavanje vozača, već aktivno uključivanje svih sudionika u prometu, javnosti i medija kako bi se stanje sigurnosti cestovnog prometa na području cijele države poboljšalo.

Osim akcije usmjerene prema vozačima, djelatnici MUP-a se danas posvećuju i biciklistima. Kroz edukativne letke upoznaju ih s pravima i odgovornostima u prometu, te podsjećaju na važnost svjetlosne signalizacije i reflektirajućih prsluka pri prometovanju u uvjetima smanjene vidljivosti.

Iz PP Nova Gradiška apeliraju na vozače da svakako unutar ova 24 sata trajanja akcije prilagode brzinu na našim prometnicama, ali i da se vožnje prema ograničenju brzine pridržavaju i izvan vremena trajanja akcije kako bi oni, ali i drugi sudionici bili što sigurniji u prometu. 

no images were found

Komentari
Prethodni članakŠto kad dječja igrališta postanu objekt iživljavanja?
Sljedeći članakCilj je mirovinske reforme produžiti radni staž