U subotu, 3. veljače, u Štivici je održana 85. po redu redovna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Nakon intoniranja državne i vatrogasne himne te minute šutnje za sve poginule i umrle vatrogasce, okupljene je pozdravio predsjednik DVD-a Štivica Miroslav Tomičić. Posebno je pozdravio načelnika staropetrovoselske općine, Nikolu Denisa, zatim predsjednika Vatrogasne zajednice općine Staro Petrovo Selo, Zlatka Pospišila i tajnika Milana Vukovića te predsjednika Mjesnog odbora Štivica, Leopolda Mikića i druge gosta, a onda i predstavnike gostujućih društava: DVD-a Kustošija, Biškupec, Sičice, Zakorenje, Brodski Stupnik, Ivandol, Rešetari, Laze, Staro Petrovo Selo, Komarnica, Lužani, Živike – Pričac, Donji Andrijevci, Velika, Vrbova, Godinjak, Magić Mala i Dolina.

Nakon čitanja i usvajanja dnevnog reda, zapovjednik DVD-a Štivica, Tomislav Tadić, pročitao je izvješće Upravnog odbora i zapovjednika, iz kojeg su vidljive brojne aktivnosti u prošloj godini. Tadić je podsjetio kako je DVD Štivica bilo domaćin godišnje izborne skupštine VZO Staro Petrovo Selo, organizirali su tradicionalno dežurstvo kod Isusovog groba u Velikom tjednu, sudjelovali u svečanoj procesiji na Uskrs, bili na obilježavanju Dana općine Staro Petrovo Selo, proslavili svetog Florijana. Zahvaljeno je bivšem načelniku općine, Kočijaševiću, za poklonjenu brentaču štivičkoj djeci, a jednu brentaču poklonio je i dugogodišnji član štivičkog DVD-a, Vlado Ćosić.

I u prošloj godini štivička djeca i mladež sudjelovali su na brojnim natjecanjima: na susretima prijateljskih DVD-a i u Godinjaku, a na memorijalnom kupu „Goran Trupina“ u Novoj Gradiški djeca – muški i ženski, osvajaju treća mjesta. Ekipe mladeži natjecale su se u Vrbovi, Godinjaku i Bodovaljcima i na svima osvojile druga mjesta, a u Magić Maloj bili su četvrti. Na skupštini je zahvaljeno svim natjecateljima i voditeljima ekipa na dobrim postignućima.

Organizirana su tradicionalna dežurstva u vrijeme žetve, ispumpavani su bunari, dovožena pitka voda domaćinstvima, DVD je sudjelovalo ugašenju dva požara – u Starom Petrovom Selu i Komarnici, obavljani su liječnički pregledi nekih članova, registrirani su kamion i kombi vozilo.

Pročitana su zatim izvješća blagajnika i Nadzornog odbora, a nakon prihvaćanja svih izvješća, iznesen je prijedlog programa rada društva i financijski plan. U programu rada je daljnje školovanje kadrova, provođenje preventivnih mjera, nabavka opreme i popunjavanje osobne opreme, zatim uređenje Vatrogasnog doma – stolarija, proširenje kuhinje i zidanje „pecare“.

I dalje će biti organizirana straža kod Isusovog groba, dežurstvo u vrijeme žetve, provodit će se liječnički pregledi članova, društvo će sudjelovati na natjecanjima, javnim vježbama, obljetnicama DVD-a s kojima tješnje surađuju.

Predsjednik DVD-a Tomičlić zahvalijo je onima koji su pomogli rad DVD-a u prošloj godini, među njima OPG-u „Javor“ Borošenko i obitelji Milana Tadića, a Mati Emanoviću dodijeljena je zahvalnica, koju mu je predao načelnik općine Denis.

Skupštinu su zatim pozdravili predstavnici pojedinih Dobrovoljnih vatrogasnih društava, predsjednik Mjesnog odbora i načelnik općine. Svi su poželjeli štivičkom društvu uspješan daljnji rad i pohvalili njihove aktivnosti s djecom i mladima. U vrijeme kad mladi zbog školovanja i posla napuštaju sela, Štivičana još uvijek ima dosta u DVD-u pa odgajaju djecu i mladež koji će za koju godinu biti okosnica društva, utemeljenog prije 85 godina, iza kojeg stoji puno uspješnog rada.

Višnja Mikić

 

no images were found

Komentari