Vlada je danas, na zatvorenom dijelu sjednice, na njegov osobni zahtjev Darka Ledinskog razriješila dužnosti zamjenika ministrice socijalne politike i mladih, a novom zamjenicom imenovala je Maju Sporiš, koja je zbog nove dužnosti razriješena s mjesta pomoćnice ministrice. Nova pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih je Mihaela Matokanović Džimbeg, priopćila je Vlada.

S velikim oduševljenjem i posebnom radošću danas je Starom Gradiškom, ali i čitavim novogradiškim krajem protutnjala vijest, kako je i naša Brodsko-posavska županija, novogradiški kraj, a konkretno Stara Gradiška i selo Uskoci po prvi puta dobila, ni manje ni više nego pomoćnicu ministrice socijalne politike i mladih Mihaelu Matokanović Džimbeg.

 

Naime, Mihaela Matokanović, do  ratne 1991. sa svojom obitelji živjela je u selu Uskoci na području Stare Gradiške. Nažalost, ratni vihor i jugo vojska, zajedno sa srbočetničkim odredima, protjerali su njenu obitelj s kućnog praga. Živjeli su u progonstvu u Novoj Gradiški,  kao i sve ostale nesretne obitelji koje su ostale bez svojih domova. No, ni rat, niti nova sredina, ni novi ljudi nisu u ovoj mladoj i pametnoj djevojčici poljuljali ljubav prema svom kraju, svojoj Staroj Gradiški i svojoj domovini. Od samih početaka školovanja vidjelo se da je Mihaela Matkokanović izuzetno pametna i nadarena. Uvijek posebno pohvaljena, s odličnim ocjenama isticala se i na brojnim natjecanjima u kojima je uvijek osvajala najbolja mjesta. Nakon vojno redarstvene akcije “Bljesak”  kojom su oslobođena okupirana područja, njena obitelj se vraća kući među prvima i pokušava oživjeti, ne samo svoj, ratom opustošen dom, nego i domove i živote ostalih Hrvata koji su bili prognani s područja općine Stara Gradiška.

Otac dragovoljac domovinskog rata, od prvog dana na prvoj crti bojišnice, ratni načelnik Općine Stara Gradiška, odani HDZovac i  višegodišnji član općinskog vijeća Stara Gradiška, zajedno je sa svojom obitelji i prijateljima pokušavao oživjeti spaljenu, opljačkanu i razorenu djedovinu, pokrenuti život i dati budućnost mladim ljudima koji žive u mjestima na području Općine Stara Gradiška.

Svoju ljubav prema Hrvatskoj, prema Staroj Gradiški, tradiciji i običajima kraja u kojem živi, prenio je i na svoju djecu, pa je tako Mihaela svoj “put pomoći” mladima  – pronašla upravo školujući se na Pravnom fakultetu u Zagebu, gdje je s najvišim ocjenama u redovnom vremenu diplomirala i stekla zvanje.

 

Mihaela je ovlašteni trener u sustavu javne nabave i u edukacijskim programima za suzbijanje korupcije, a završila je edukaciju ’Public Procurement for EU Funded Projects’ u organizaciji ’European Academy for Taxes, Economics and Law’. Svoje iskustvo stekla je radeći u Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave te kao članica Radne skupine za pripremu poglavlja 5. pregovora – pravne stečevine Europske unije Javna nabava i Radne skupine za pripremu domaćeg zakonodavstva u odnosu na javnu nabavu financiranu iz strukturnih i kohezijskog fonda u vezi s članstvom u EU. Mihaela je istaknuti predavač na domaćim i međunarodnim simpozijima, konferencijama i seminarima na temu prava i prakse javne nabave, koncesija i javno-privatnog partnerstva te je autorica brojnih stručnih članaka objavljenih u knjigama, zbornicima radova i drugim stručnim publikacijama (pravo na pristup informacijama i javna nabava, reforma sustava javne nabave); i da dalje ne nabrajamo uspjehe novoizabrane pomoćnice ministrice Opačić,  Mihaele Matokanović Džimbeg.

I naravno, samo za kraj svim onim zlonamjernim huškačima i protivnicima aktualne hrvatske Vlade, kako Brodsko-posavska županija i novogradiški kraj nema (osim ministra Jakovine) svoje ljude u ministarstvima i radnim tijelima Vlade RH i da se ministarska mjesta, kao i mjesta pomoćnika ministara, savjetnika i ina,  daju po “političkoj podobnosti”, po “političkoj poslušnosti”,  a ne po stručnosti i kvaliteti.

Mihaela Matokanović Džimbeg je dokaz da bez obzira iz koje sredine dolazite, bez obzira da li Vam je obitelj ili Vi u stranci koja ne obnaša vlast u državi, možete uspjeti samo ako ste uporni i vrijedni. Ovo je dokaz  da ova vlast i Vlada vrednuje i nagrađuje stručnjake, vjeruje u mlade i pametne ljude i daje priliku kako bi se svojim radom dokazali, bez obzira kojoj stranci pripadali.

Ostaje nam za kraj samo poželjeti našoj Mihaeli puno uspjeha u radu i svako dobro!

Komentari
Prethodni članakNovogradiška bolnica dobila novog ravnatelja – Brođanina, doktora Tihomira Biščevića
Sljedeći članakBiskup Antun Škvorčević i načelnik Nove Kapele Ivan Šmit: na potezu su vlasnici i osnivači