Kao što je i najavljeno, u utorak, 14. rujna u Starom Petrovom Selu održana je edukacija o prijavi na natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. Okupilo se tridesetak zainteresiranih poljoprivrednika, a o uvjetima i načinu prijave zainteresirane je izvijestila dr. sc. Blaženka Mičević iz tvrtke „Agrodet” d.o.o.

Zainteresirane je pozdravio načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis te istaknuo da će općina učiniti maksimum kako bi se poljoprivrednicima osigurali svi uvjeti prijave na natječaj.

Kako je istaknula Mičević, poljoprivrednim zemljištem smatraju se poljoprivredne površine koje su po načinu uporabe u katastru upisane kao oranice, vrtovi, livade, pašnjaci, voćnjaci kao i drugo zemljište koje se može privesti poljoprivrednoj proizvodnji.

– Tko se sve može javiti na natječaj, što sve može sadržavati sastavni dio svake ponude, koju dokumentaciju treba priložiti, tko ima pravo prvenstva na javnom natječaju za zakup, koji su koraci nakon izbora najpovoljnijeg ponuditelja, samo su neke od tema s kojima smo upoznali zainteresirane poljoprivrednike – kaže načelnik Nikola Denis.

 

 

Komentari
Prethodni članakMirela Relković: Treba li nam euro ili ne?!
Sljedeći članak41 novooboljela osoba od COVID-19 u protekla 24 sata