U Slavonskom Brodu je 18. listopada održan  utemeljiteljski sabor Podružnice HDS-a Brodsko-posavske županije.  Izaslanici ogranaka jednoglasno su odlučili i za predsjednika Podružnice HDS-a ove županije izabrali Vladu Hrubana. Njegov zamjenik je Danijel Lučić, tajničke poslove novoutemeljene Podružnice  obavljat će Tatjana Jakšić, a rizničarske Anka Šimunović. Za članove predsjedništva izabrani su Antun Štivić, Đuro Božić, Matija Krstanac, Ivan Kramarić, Zvonko Boras, Josip Lozinjak, Antonija Iličić, Ivana Jurić i Jelena Blažević. Na utemeljiteljskom saboru  izabrani su i članovi Nadzornog odbora:  Ivan Mikić, Zoran Jezidžić i Dragan Gecić. 

  1. studenog održana je u Starom Petrovom Selu konstituirajuća sjednica Predsjedništva i Nadzornog odbora Podružnice.

Goste i članove Predsjedništva i Nadzornog odbora pozdravio je Vlado Hruban,  predsjednik Podružnice HDS-a Brodsko-posavske županije. Posebno toplo pozdravio je predsjednika stranke, Gorana Dodiga, zatim prvog dopredsjednika, Davora Vukmirića, Sanju Jurić, predsjednicu Podružnice Zagrebačke županije i  i administrativnu tajnicu stranke, Maricu Vidović, tajnicu Podružnice HDS-a Splitsko-dalmatinske županije, a onda i druge nazočne konstituirajućoj sjednici, posebno simpatizere stranke i najvjerojatnije članove budućeg ogranka HDS-a iz Davora. Na utemeljiteljski sabor stranke u Slavonskom  Brodu osvrnula se  tajnica, Tatjana Jakšić i podsjetila na izabrane  članove Predsjedništva i Nadzornog odbora.

Nakon što je obavljeno konstituiranje,   za predsjednika Nadzornog odbora izabran Ivan Mikić. Na sjednici   je prihvaćen i Poslovnik o radu Podružnice te utvrđen  hodogram  aktivnosti Predsjedništva, a među njima su nastavak rada na temelju pet načela: povjerenje, pravednost,  sigurnost, neovisnost i odgovornost, zatim razvoj  stranke, osnivanje ogranaka i podružnica, aktivnosti i sudjelovanje u izbornim procesima,  aktivnosti ogranaka i podružnica, nastavak aktivnosti na „neradnoj nedjelji”, na povećanju plaća, poboljšanju stanja u društvu i socijalnoj sigurnosti,  pokretanje Političke akademije HDS-a itd.

U drugom dijelu sjednice povela se i konstruktivna rasprava, a kruna svega bilo je kratko izlaganje predsjednika Dodiga o tome što je politika, s naglaskom da je to umijeće upravljanja ljudskom zajednicom, zajedničkim životom i ljudima. Rekao je kako vjeruje u mlade i da će oni prepoznati vrijednost  života u domovini unatoč trenutnim teškoćama te  da treba raditi na iznalaženju  uvjeta za njihovo zapošljavanje „kod kuće” i prestanak odlaska mladih i školovanih ljudi u druge zemlje.

            U znak zahvalnosti za dolazak na konstituirajuću sjednicu u Staro Petrovo Selo, domaćini su predsjedniku, Goranu Dodigu,  poklonili „slavonsku košaru”.

Višnja Mikić

 

Komentari
Prethodni članakOdržan Izbor za “Top teen model” ; uskoro škola za manekenke u Novoj Gradiški
Sljedeći članakGradska knjižnica: Promocijom knjige “Tajna djedove stare trešnje” obilježit će Dan hrvatskih knjižnica