S ciljem povećanja kvalitete života svojih žitelja na području Općine Staro Petrovo Selo provodi se projekt „Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici”.

Projekt traje 24 mjeseca, a provodi se u partnerstvu s Općom bolnicom Nova Gradiška, Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška, Udrugom Matice hrvatskih umirovljenika Općine Staro Petrovo Selo te Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška.

Na projektu Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici nastavljaju s organiziranjem redovnih aktivnosti za prevladavanje socijalne isključenosti. Svojim korisnicima pružaju različite oblike dnevnih aktivnosti poput kreativnih i rekreativnih radionica na kojima se potiče njihova međusobna interakcija i razmjena iskustava s ciljem povećanja kvalitete života i sprječavanja institucionalizacije.

– Osobi bilo koje životne dobi, neovisno radi li se o pripadniku mlađe ili starije populacije, važno je osigurati mogućnost kontinuiranog učenja i kreativnog izražavanja s ciljem postizanja njegove osobne ili profesionalne satisfakcije koja posljedično može dovesti do pojačana angažmana u društvenim djelatnostima zajednice kojoj pripada. Jedna od aktivnosti koju provode u sklopu projekta Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici je sudjelovanje korisnika na kreativnim radionicama na kojima imaju priliku pokazati svoje davno usvojene vještine ili se, pak, prisjetiti onoga što su naučili u ranijoj životnoj dobi. Osim toga, ova se aktivnost pokazala iznimno korisnom jer omogućuje međusobnu razmjenu znanja, ali i pojačanu interakciju te socijalnu uključenost koje su temelj ovoga projekta – kaže načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.499.767,78 kn. Intenzitet potpore je 100%.

 

Komentari
Prethodni članakMirela Relković: Još jedan udarac – rast cijena goriva
Sljedeći članakSazvan sastanak svih građevinskih obrtnika općine Rešetari