Sinoć u novogradiškom Domu kulture pred mnogobrojnom poblikom Marin Ivanović – Stoka izveo je svoju predstavu ”Stara škola kreka – iz tame u svjetlo” i time je pokazao kako nije dobar samo u stvaranju glazbe, jednako dobro pliva i u glumačkim vodama, iako je istaknuo kako to nije bila gluma, nego monolog o stvarnom životu.

Riječ je o autobiografskoj monodrami u kojoj je ispričao svoju dosta tešku životnu priču. Njegov život nije bio jednostavan, nego pun padova, razočaranja, borbi i teškoća, ali priča ipak ima sretan kraj, Stoka je pobijedio sam sebe, pobijedio je svoju ovisnost. 

U monodrami iskreno je i snažno progovorio o odrastanju u skladnoj obitelji, popularnosti, krugovima pakla droge, 18 godina borbe s ovisnosti, konačnom obraćenju i molitvi. 

Ispovjest bivšeg teškog narkomana publiku je na trenutke nasmijala, ali i priča o prvom jointu, kokainu, halucinacijama, kriminalnu, strahovima i na kraju kliničkoj smrti, sve je ostavila bez daha. 

Stoka je kroz smijeh objasnio da je s posebnim razlogom odlučio izvesti predstavu baš u Novoj Gradiški: 

”Volim Novu Gradišku jako, jer sam par godina živio u Ivanovcu gore u komuni i onda mi se znalo nekoliko puta dogodit da s nekim u pratnji izađem baš u Novu Gradišku. Popila bi se kavica, prošetali bi gradom. Bila je to avantura kao da su te odveli u Disneyladn. Nekako mi je po tome Nova Gradiška ostala u jako lijepom sjećanju. Svaki put kad bi izlazio iz šume u civilizaciju, to bi bila Nova Gradiška. Jako me je to veselilo i uvijek kad netko spomene ovaj grad,  osmjehnem se jer se toga sjetim”. 

 

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakIgrač Marsonije, Bruno Boban, preminuo tijekom utakmice
Sljedeći članakRotkvice: 5 razloga zašto biste trebali jesti ove ljute vjesnike proljeća