Dana 30. kolovoza 2018. godine policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška su uspješno dovršili kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim državljaninom BiH, kojeg sumnjiče za počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Naime, osumnjičeni je dana 29. kolovoza godine u 19,35 sati, pristupio izlaznoj graničnoj na graničnom prijelazu Stara Gradiška, kao putnik u automobilu austrijskih registarskih oznaka, s kojim je upravljao 28-godišnji srpski državljanin.

Izvršenom graničnom kontrolom utvrđeno je da je za 34-godišnjim državljaninom BiH, od strane Norveške, izdano upozorenje u Shengenskom informacijskom sustavu o zabrani ulaska i boravka u shengenskom prostoru.

Izvršenim pregledom vozila, u suradnji s djelatnicima carine, u pretincu suvozača pronađene su krivotvorene isprave: hrvatska putovnica, osobna iskaznica i vozačka dozvola, s fotografijama osumnjičenog, ali na ime druge osobe.

U provedenom prekršajnom postupku, 34-godišnjaku su naplaćene zakonom određene novčane kazne, a u upravnom postupku, istome je određena zabrana ulaska i boravka u Evropskoj uniji u trajanju od 1 godine. Poradi počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave, policija protiv njega podnosi i odgovarajuću kaznenu prijavu.

Komentari
Prethodni članakSvjetski dan brade: Simbol muškosti, mudrosti i snage
Sljedeći članakHotel “Kralj Tomislav” proslavio 20 godina postojanja