Stanovnici Ulice Ivana Domca mogu odahnuti. Kako ističu, konačno su dobili ulicu primjerenu 21. stoljeću. Pri kraju su radovi asfaltiranja ove ulice koja će u prvoj fazi ići u dužini od oko 700 metara.

– Projekt je to koji planiramo dosta dugo jer smo morali najprije riješiti niz pravnih i tehničkih barijera. Smatramo da svaka ulica i svi naši građani moraju imati jednaku kvalitetu života u gradu. Najprije ćemo krenuti s prvom fazom u dužini od oko 700 metara, a nakon toga će uslijediti sljedeće faze. Domčeva ulica konačno nakon 40,50 godina koliko postoji, ide u rekonstrukciju.

U rješavanju ovog problema naš su veliki problem bile „Hrvatske željeznice”.

Budući je cesta u neposrednoj blizini HŽ infrastrukture dosada smo oduvijek dobivali negativan odgovor kada smo htjeli ići u rekonstrukciju. Ipak, našli smo rješenje i kupili kuću u Ulici baruna Trenka koja je srušena i na tom mjestu je došla cesta. Time smo riješili problem i s „Hrvatskim željeznicama”, ali i stanovnika Domčeve ulice. Vrijednost je projekta oko 2,6 milijuna kuna financiranog isključivo sredstvima Grada Nova Gradiška. Kandidirali smo ovaj projekt i na dva fonda Ministarstva regionalnog razvoja i Ministarstva graditeljstva. Saborski zastupnik Veljko Kajtazi zamolbom nam je, također pomogao kako bi možda dobili povrat jednog dijela sredstava. Vjerujem da će ova zamolba biti pozitivno riješena – kaže gradonačelnik Vinko Grgić.

Zadovoljni su i stanovnici Ulice Ivana Domca

– Želimo zahvaliti aktualnoj gradskoj vlasti na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem koji su, nakon svih silnih obećanja bivših gradonačelnika, konačno pomogli da dobijemo ulicu kakva je primjerena normalnom životu – ističu.

Zadovoljna je i mlada studentica građevine Tina Tomašić, također stanovnica ove ulice:

– Napokon smo doživjeli da se i naša ulica asfaltira. Stalno smo upozoravali na naš problem, no nije bilo sluha. U našoj ulici ima dosta djece, uvijek kada smo išli u školu dolazili smo, za vrijeme kiše, puni blata i nismo mogli shvatiti kako to da u 21. stoljeću nemamo asfalt. Danas je druga priča. Jako smo sretni, kada je postavljen prvi sloj asfalta, sva djeca su izvadila role, bicikle, romobile, svi su se vozali, šetali i veselili se – s osmijehom kaže.

 

Komentari
Prethodni članakObilježena 29. obljetnica 3. gardijske brigade “Kune”
Sljedeći članakPoznati detalji prometne nesreće u Cerniku