Vrijeme je Adventa i naši sugrađani ranom zorom idu na zornice, pa nam je jedan od njih poslao fotografije crkuntih štakora koji su već u fazi raspadanja. Ne bi to bilo čudno da je jedan u pitanju nego ih je nekoliko i to ni manje ni više nego deset  metara od naše Župne crkve u koju svako jutro ljudi idu na mise.

Nakon toga ponovno od istog sugrađanina dobivamo fotografije i živih i mrtvih štakora i to pred ulazima u zgradu na Cvjetnom trgu kod bivše tgovine Singapur shopa.

Obzirom da smo taj problem s najezdom štakora isticali i obrađivali i ljetos kada su se stanovnici ulice Grgura ninskog javno žalili i obilazili gradske službe, tražeći rješenje ipak nažalost moramo konstatirati da Grad po tom pitanju nije ništa učinio i da se štakori sve više pojavljuju na mjestima gdje ima ljudi, nimalo se bojeći ili bježeči od njih, još je veća tragedija što ipak najviše štakora ima oko ulaza u zgrade na Cvjetnom trgu gdje se upravno nalazi gradsko klizalište na kojem se svakodnevno nalazi veliki broj ljudi, a pogotovo djece.
I što sada? Na vrijeme upozoravali, na vrijeme ukazivali, ali gradska uprava vjerojatno ne zna kakve se sve bolesti mogu dobiti od štakora, pogotovo ne daj Bože ugriza istoga.  Stručnjaci upozoravaju kako je ugriz štakora za čovjeka vrlo opasan, a ovi glodavci prenose i razne bolesti.

Zar je toliko skupo bilo izdvojiti novce za deratizaciju nego da nas u jutarnjim satima kad idemo na Zornice ili na posao presreću štakori po putu. Zaista, jednom rječju SRAMOTA.

Dragi naši sugrađani, ukoliko idete na posao rano, nemojte da Vas iznenadi kad Vam jedan pozamašno uhranjeni štakor istrči pred Vas.

 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakPoraz novogradiških rukometaša
Sljedeći članakTeška prometna nesreća u Rajiću – stradao mladić s novogradiškog područja