Dan škole svečano smo obilježili u petak 17.6.2022. Program je započeo u ranim jutarnjim satima sportskim događanjima na školskom igralištu gdje su se paralelno održavale nogometna utakmica finala te, na susjednom terenu, odbojkaška utakmica u kojima su sudjelovali učenici 5.- 8. razreda. U prvoj nogometnoj utakmici finala za glavnu nagradu – prijelazni pehar natjecala se ekipa dječaka 5.c/d. razreda protiv ekipe dječaka 6.a/b. razreda. Rezultat 2:1 na kraju utakmice pokazao je pobjedu ekipe 5.c/d. razreda koja je osvojila prijelazni pehar i slatkiše za svoju ekipu. Naravno, i ekipa koja je izgubila, nagrađena je utješnom nagradom (bombonima).

U drugoj nogometnoj utakmici finala za prijelazni pehar borile su se dječaci 7.c/d. razreda protiv dječaka 8.a./b. razreda. Utakmica ovih dviju ekipa bila je napeta i neizvjesna do samoga kraja što je pokazao i neriješen rezultat 1:1, no pobjedu u penalima ostvarili su sedmaši rezultatom 3:2 te osvojili glavnu nagradu – prijelazni pehar, dok je utješna nagrada pripala starijoj, ali rezultatom slabijoj ekipi. Obje utakmice sudili su Filip Cindrić, sudac 2. Hrvatske nogometne lige te učitelji Ante Vidović i Josip Salopek.
Zaljubljenici u odbojku mogli su pratiti odbojkaške prijateljske utakmice. Najprije su nastupile ekipa „Mrežice“ protiv ekipe „Čekićarke“, obje u sastavu djevojčica 5. i 6. razreda. Rezultatom 2:1 pobjedu je odnijela ekipa „Čekićarke“. Druga odbojkaška utakmica održala se u mješovitom sastavu, a činile su je dječaci i djevojčice 7. razreda: „Leteći Teletabisi“ protiv ekipe „Fifi i cvjetno društvo“. Istim rezultatom, kao i prva odbojkaška utakmica, 2:1 završena je i ova utakmica u korist ekipe „Leteći Teletabisi“. Suci odbojkaških utakmica bili su učitelji Romana Mazulović Šeba i Saša Keser. Dodatni poticaj za igru sudionicima sportskog programa, ali i ostalim učenicima za navijanje bila je i prigodna glazba koja se puštala preko razglasa, a za sve sudionike sportskog programa na kraju sportskih susreta pripremljeno je  i osvježenje – cedevita.

Čestitamo svim sudionicima ovih sportskih događanja na hrabroj i poštenoj igri, a najviše pobjedničkim ekipama!

Za web pripremili: Novinarska skupina

Voditeljica: Sanela Jurić, prof.

Fotografije: Ivana Šokić, dipl.učitelj

Komentari
Prethodni članakU novogradiškom kinu horor Crni telefon
Sljedeći članakGrad Nova Gradiška nagradio najbolje učenike koji su sudjelovali na državnim natjecanjima