Grad Nova Gradiška i ove je godine nagradio učenike s područja grada koji su sudjelovali na državnim natjecanjima i ostvarili vrijedan plasman. Čestitavši na uspjehu, novčane nagrade uručio im je gradonačelnik Vinko Grgić:

– Ovo je sedma godina kako smo pokrenuli ovu priču jer smo htjeli zahvaliti vama, djeci i vašim mentorima. Ovim vam želimo čestitati na izvrsnosti i postignutim rezultatima jer znanje je ono jedino što vrijedi u životu i što vam nitko ne može oduzeti – rekao je Grgić.

U ime nagrađenih zahvalila se učenica 6 razreda gradske Osnovne škole „Mato Lovrak” Korina Ljubičić koja je sudjelovala na Državnoj smotri Lidrano u Vodicama:

– Bilo mi je jako lijepo, stekla sam nova prijateljstva, čula i podijelila s prijateljima nova iskustva i nešto novo naučila od njih – kazala je.

U ime nagrađenih mentora zahvalila je nastavnica Andrijana Petrović:

– Želim, prije svega, čestitati svima vama koji ste danas ovdje, sigurna sam da ste zaslužili jer velik rad i trud stoji iza svega. Želim zahvaliti vodstvu našeg Grada što prepoznaje i vrednuje rad naše djece i mojih kolega. Ne želim da se ovdje naglašava samo rad nas kojima su uručene nagrade, već želim naglasiti da se u našoj školi vrednuje rad svih mojih kolega.

Na tome zahvaljujem našoj ravnateljici Vesni Lončar Cindrić koja nam je uvijek „vjetar u leđa” i zbog koje uvijek osjećamo da moramo opravdati povjerenje. Imamo mnoštvo uspjeha na županijskim i državnim natjecanjima. Ove se godine sreća osmjehnula Korini i meni, zahvala ravnateljici i nadam se da ćemo i dalje imati snage na taj način raditi i osvjetlati lice Grada i naših škola – istaknula je Petrović.

Nazočnima se obratila i ravnateljica gradske Osnovne škole „Mato Lovrak” Vesna Lončar Cindrić:

– Ja bih, uistinu, čestitala učenicima, mentorima na trudu, radu i odricanju. Kako bi rekla jedna naša učenica četvrtog razreda, sudionica „Lidrana”, vježbati i samo vježbati i to je ključ uspjeha. Naša škola bogata je s natjecanjima iz predmeta, sporta, ali i glazbe jer imamo Glazbeni odjel. Imamo širinu, ljude koji su spremni raditi, odricati i krasnu djecu koja prihvaćaju izazove koje učitelji stavljaju pred njih. Lijepo je i čast biti na čelu takve ustanove, a sigurna sam i da je gradonačelnik sretan biti na čelu Grada koji njeguje izvrsnost, djecu i mentore koji ulažu u budućnost – dodala je ravnateljica Lončar Cindrić.

Evo i nagrađenih

Lucija Prpić – 2. mjesto flauta, Osnovna škola „Mato Lovrak”

Daliborka Krešić, mentorica, Osnovna škola „Mato Lovrak”

Korina Ljubičić – Lidrano, Osnovna škola „Mato Lovrak”

Andrijana Petrović, mentorica, Osnovna škola „Mato Lovrak”

Mateja Ergović, 2. mjesto stolni tenis, Industrijsko obrtnička škola Nova Gradiška

Tomislav Vlaović, mentor, Industrijsko obrtnička škola Nova Gradiška

Viktor Beligoj, 2. mjesto na Državnom natjecanju Young Car Mechanic 2022.

Zvonimir Sokić, mentor Industrijsko obrtnička škola Nova Gradiška

 

Komentari
Prethodni članakLovrakovci sportskim događanjima započeli obilježavanje Dana škole
Sljedeći članakCountry, blues i folk pjevač ZACK DUST gostuje u Gradskom parku