Tradicija se nastavila i ove godine. U povodu obilježavanja Dana općine Vrbje i njihova zaštitnika, svetog Roka sinoć je na središnjem trgu u ovom mjestu održana tradicionalna Smotra folklora “Rokovo u Vrbju”, a nakon toga zabava se nastavila do dugo u noć uz pučku feštu i nastup Tamburaškog sastava “Legato”.

Organizatori, članovi Kulturno umjetničkog društva “Vrbje” sedmu godinu zaredom potrudili su se ugostiti više prijateljskih društava iz susjednih mjesta, stoga su, uz domaćine, nastupili i folklorna skupina Kulturno umjetničkog društva “Starča” Gornji Bogićevci, muška pjevačka skupina KUD-a “Drežnik” uz pratnju tamburaškog sastava te članice ženske pjevačke skupine Kulturno umjetničkog društva “Matija Antun Relković” iz Davora.

Posjetiteljima su podarili pregršt pjesama iz Slavonije, što obrađenih, što izvornih, a u folklornom dijelu programa gosti iz Gornjih Bogićevaca predstavili su se pjesmama i plesovima iz Bosne te Slavonije.

Dobrodošlicu je gostima uputila predsjednica Organizacijskog odbora KUD-a “Vrbje” Suzana Petrović, dok je svoje žitelje i ovoga puta pozdravio načelnik Općine Vrbje Igor Jurišić:

– Izuzetno smo ponosni na naše kulturno umjetničko društvo, vrijedni su, rade i pronose ime našega mjesta i općine diljem Hrvatske. Dosada su ostvarili niz gostovanja i za svoj nastup ostvarili veliki broj nagrada, a uskoro ih očekuje i vrijedan nastup na Državnoj smotri folklora u Sisku. Općina Vrbje će učiniti maksimum da im pomogne te da i dalje mogu vrijedno raditi i čuvati običaje i tradiciju naših starih – istaknuo je načelnik Jurišić.

Posjetitelji su mogoli uživati u sjajnom folklornom programu, a sve je završilo onim nezaobilaznim, trećim poluvremenom, druženjem gostiju i domaćina.

Sretna je Slavonija što ima takva društva, sretni smo svi mi što imamo takve ljude i druženja jer prilika je to da se nađemo zajedno, porazgovaramo i na trenutak zaboravimo na sve brige i probleme. Na svemu viđenom i doživljenom, organizaciji i prijemu gostiju, sve čestitke!

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakUtočišta Miroslava Župančića krase Gradski muzej
Sljedeći članakNovogradiško glazbeno ljeto 2018: Rock večer i S.A.R.S-ova poruka ljubavi/ Foto/Video