Situacija s „novim normalnim” i pogoršanjem epidemioloških prilika u Hrvatskoj doveli su do otkazivanja brojnih manifestacija po kojoj su Nova Gradiška i okolica bili poznati i zbog kojih su mnogi rado navraćali u naš kraj.

Novogradiško glazbeno ljeto”, manifestacija koja je svake godine kroz nekoliko večeri održavanja u Novu Gradišku privukla na desetke tisuća posjetitelja je otkazana.

– Teško je ograničiti i kontrolirati situaciju, stoga je bolje ove godine otkazati i nadati se da će sljedeće godine biti bolje – ističu u Gradu Nova Gradiška i Turističkoj zajednici grada.

Proteklog vikenda trebali smo uživati na čuvenim „Moto susretima” na Strmcu uz domaće glazbene snage i legendarno „Zabranjeno pušenje”, no u posljednji tren organizatori su se odlučili odgoditi susret.

Otkazan je i legendarni susret, Festival Rock Starci.

Kako ističu organizatori, zbog nepovoljne epidemiološke situacije na području naše županije, slijedeći preporuke struke i Stožera civilne zastite, a iz odgovornosti prema svojim volonterima, posjetiteljima i cijeloj lokalnoj zajednici, nažalost moraju otkazati ovogodišnji Festival RockStarci. – Nadamo se boljoj situaciji nagodinu kada ćemo moći na pravi način obilježiti naših dvadeset godina djelovanja – poručuju.

Stotu godišnjicu rada proteklog vikenda trebali su obilježiti i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Vrbje”:

– Nažalost, pandemija koronavirusa i mjere zaštite od njenog širenja bile su razlog da vodstvo DVD-a na čelu s predsjednikom Stjepanom Tomašićem u dogovoru s općinskim načelnikom Igorom Jurišićem, otkaže obilježavanje obljetnice. Vjerujemo da će doći vrijeme i stvoriti uvjeti da se ona slavljenički obilježi – ističu vatrogasci.

I tako, od manifestacije do manifestacije, polako otkazujemo i nastojimo živjeti u skladu s novim pravilima. Da će biti jednostavno, neće, da će nam faliti, hoće, no vrijeme će i epidemiološke brojke pokazati tko je bio u pravu tko u krivu.

U međuvremenu, možemo samo uživati u fotkama iz prethodnih godina i s čežnjom se prisjećati kako nam je, zapravo, bilo lijepo.

No, kako kažu naši stari, zdravlje je najbitnije, stoga ćemo se pridržavati upravo ove izreke i vjerovati da ćemo sljedeće ljeto plesati i uživati u svim čarima ovih manifestacija, druženjima i susretima s prijateljima.

 

Komentari