Nakon polaganja cvijeća i paljenja svijeća na Gradskom groblju kao i polaganja vijenca na Trgu dr. Franje Tuđmana u Novoj Gradiški, u dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole održan je sportski dio 20. Memorijala „Cvitković-Vukšić“.

U prvoj juniorskoj utakmici igrali su „Elektrotehnička i ekonomska škola“ (NG) i NK „Mladost“ (Cernik) gdje se zbog izjednačenog rezultata 3:3 pobjednik odlučivao izvođenjem penala. „Mladost“ je bila uspješnija, te se rezultatom 7:8 plasirala u finala i tako prije završnice eliminirala prošlogodišnje pobjednike.
U drugoj utakmici NK „Sloga“ (NG) je bila bolja od ekipe „Gimnazije“ (NG) 5:3.
U  revijalnoj  utakmici  sastale  su  se  kategorije  mlađih pionira gdje je „domaćin“ NK „Sloga“ (NG) izgubio od Mladosti (Cernik) rezultatom 1:2.
Nakon toga odigrano je juniorsko finale gdje je novogradiška „Sloga“ rezultatski uvjerljivo svladala „Mladost“ 3:0. Novogradiščani su potpuno zasluženo slavili golovima Borovca, Severovića i Vlainića, te se po četvrti puta upisali na listu pobjednika Memorijala.
Spomenimo kako su za “Slogu” (naslovna fotografija) igrali: Maričević, Pavišić, Kolić, Jurišković, Magdić, Borovac, Severović, Kasumović, Bodržić i Vlainić (trener: M. Marjanović).

Uslijedilo je i službeno otvaranje 20. Memorijala intoniranjem državne himne i minutom
šutnje čime je odana počast poginulim braniteljima na novogradiškom ratištu. Biranim  riječima i evociranjem uspomena na poginule branitelje (uz video projekciju) gledateljima i sudionicima obratio se Krešimir Baković, tadašnji zapovjednik 1. satnije 2. bojne
Juniorima  NK “Sloga” pehar u trajno vlasništvo i prijelazno odličje Memorijala uručila je kći poginulog branitelja Vanja Cvitković.

U revijalnoj utakmici starijih veterana istrčale su ekipe „Bocca Juniors“ i „Nedjeljom u 10“ gdje je prva ekipa slavila s 2:0. Nakon toga uslijedile su još dvije utakmice veterana, gdje je „Zbrojovka“ bila bolja od ekipe „Toro Contra“ 8:7 (3:3) nakon izvođenja penala, a kasnije i od ekipe „70-te“ 1:4.
U utakmici rukometnih veterana igrali su „1. osmogodišnja škola“ i „2. osmogodišnja škola“ gdje su u vrlo dobrom ogledu istrčala brojna poznata imena novogradiškog rukometa. Već po treći put pobjeda je pripala „1. osmogodišnjoj školi“, ovaj put rezultatom 16:11.
Potom su se u malom nogometu sastali veterani „70-e“ i „Toro Contra“ gdje je prva ekipa bila bolja 11:7.

Konačni plasman veterana je sljedeći:
1. “Zbrojovka”
2. “70-e”
3. “Toro Contra”

Spomenimo kako su za pobjedničku ekipu “Zbrojovka” igrali: Latal, Jović, Kotarski, Fuksa, Rajković, Bošnjak, Bakunić, Kotorac, Ruškan i Prpić (treneri: Zečević i Hace).
Pehare u trajno vlasništvo svim momčadima predala ja Vanja Cvitković, a ekipe su ujedno dobile i monografije „100 godina novogradiškog nogometa“ i „Čudnovate zgode stoljetne Bubamare“.
Memorijal je i ove godine organizirao utemeljitelj istog Malonogometni klub NG-Unitas”, dok je pokrovitelj bio Savez športova Nova Gradiška.

Autor: Nikola Knežević/Milivoj Žakula

Komentari
Prethodni članakNovogradiški ugostitelji potvrđuju – fiskalni sustav radi bez greške
Sljedeći članakNovogradiški skejteri traže skate-park