Tužitelji: Josip Vuković, gradonačelnik i Mirko Golovrški, predsjednik Gradskog vijeća Nova Gradiška. Budući da SBplus nastoji praviti razliku između vijesti i komentara – a ovo jest vijest – komentar prvooptuženog uslijedit će u jednoj od idućih kolumni ‘Manjinaš’, kako je i red.

Danas je u ‘redakciju’ SBplusa stigla prva službena, 15. siječnja 2013. od Općinskog suda u Novoj Gradiški uredno zaprimljena, Tužba SDP-ovaca: Josipa Vukovića, gradonačelnika Nove Gradiške i Mirka Golovrškog, predsjednika tamošnjeg Gradskog vijeća, kojom tužitelji optužuju: Jerka Zovka i Đurđu Aleksić, kao novinare te Udrugu PLUS i Radio Novu Gradišku, kao izdavače – zbog uvrede i klevete.

Inkriminira im se da je: Zovak napisao i objavio na SBplusu, a Adlešić prenijela tekst uvredljiva i klevetničkog sadržaja.

Iz optužnice izdvajamo:

Jerko Zovak je, kao urednik web portala SBplus, dana 6.12.2012. u 20,15 sati, u kolumni Manjinaš, objavio članak pod nazivom „Dno dna – Gradonačelnik djeci laže u oči ih gledajući”, u kojem tužitelje naziva “prepotentni poluinteligenti”, “karikaturalni provincijski despoti”, “nikogovići”, “političke štetočine”, „lažovi i krivotvoritelji” te, za njih uvredljivim tonom i kontekstom istog članka, navodi da bi zbog njih trebalo “otvoriti oči, a zatvoriti nos”, zatim da su, upravo oni, lokalnu jedinicu (Novu Gradišku) doveli u “čemer”, da su tužitelji učinili “sve svinjarije koje se učiniti mogu,” …čime je tužitelje uvrijedio te ih oklevetao nazivajući ih krivotvoriteljima, a sve putem medija učinivši uvrede i klevete dostupnima neograničenom broju osoba, čime je povrijedio prava osobnosti tužitelja.

Upornost vrijeđanja i klevetanja demonstrirana je još od srpnja i kolovoza 2012. od kada se konstantno kleveće i vrijeđa tužitelje u objavama članaka tuženika.

Ilustracije radi navode se neki:

Članak: “Možete nam popušit, vlast je pri nami” gdje se, a odnoseći se na tužitelje, navodi: ” … Ova tri crvena poluinteligenta, s neskrivenom prepotentnošću … Dakle, dok mi raspredamo kako je odluka o kreditu krivotvorena, … ;

Članak: “Kurvini sinovi, samo su kurvini sinovi”: … u kojem za tužitelje navodi da su članovi “četveročlane bande” (pri tom misli na tužitelje te Franju Kikića i Zlatka Zebića, op.odvjetnika tužitelja), te ih potencira kao “ne demokrate, prevarante, lažove, krivotvoritelje, poluinteligente … “;

Članak: “Borba za kompromitirane SDP-ovce”, gdje se navodi: “… prije nego nečasni Golovrški sjedne u časnu stolicu predsjednika Gradskog vijeća, bit će sve jasno …. trojka je odlučila krivotvoriti Odluku Gradskog vijeća o zaduženju Grada, na način da Ministarstvo financija smatra kako je ona donesena na sjednici Gradskog vijeća, a ne u kabinetu Plinskog …”.

Članak: “Lud, zbunjen, korumpiran” navodi: „… gradonačelnik Vuković se danas mogao ponašati kao “nevin u ludnici, … ; spominje se: nabijanje nogom u guzicu krivotvoritelja Golovrškog; te … Naime, krivotvorenje Odluke Golovrškog i drugova – o zaduženju Grada za 10 milijuna kuna – na razini je Al Caponeovog ‘benignog’ neplaćanja poreza, za što je više od sedam godina odležao u Alctrazu,

Članak: “The son of a bitch”, navodi: „… ‘javne osude kriminalca’, Josif Vuković Plinski, bezobraznim zloupotrebama položaja i ovlasti, … režeći kroz šminkersko zubalo, … ima multinacionalan brak, do 1991. godine, uspio sve imati i sve biti …

Kako je Josif Vuković Plinski uspješno krio svoju impotentnost, s jedne strane prepuštanjem šefu računovodstva ‘Klasa’ neka servisira njegov kućni nemar, a s druge strane, petingaškim paradiranjem s podčinjenom zaposlenicom maznog imena, koja je, u konačnici, zbog lepog, a ništkoristi Jose, do te mjere svisnula od žudnje da je, iako pravoslavka, postala katolička bogomoljka.,

… Uoči oružane agresije, kao zadnje dezertersko smeće, pobjegao iz grada u kojem je rođen, odrastao, u partiju primljen bio, sve vodeće dužnosti obnašao i prvi čovjek grada postao.,

kako je Josif Vuković Plinski, odmah nakon rata, iskoristio status časnih ljudi: Petra Lalića i Davorina Lukača te, poslije osnivanja zajedničke tvrtke za plinifikaciju i dobivanje koncesije, cincarski ih prevario i izbacio iz posla.,

kako je Josif Vuković Plinski u svoj biznis uveo Talijane kako bi, u stvari, iza njihovih europskih leđa sakrio svoju nečistu ratnoprofitersku prošlost.,

Josif Vuković Plinski, krivotvorenjem stranačkih dokumenata, postao je kandidat za saborskog zastupnika.,

kako je Josif Vuković Plinski, koristeći se HDZ-ovom hobotnicom, kao jedan od njezinih krakova, pljačkao neke od općina u kojima je bespravno distribuirao plin.,

kako je Josif Vuković Plinski, kao direktor, zloupotrebljavajući položaj, jačao vlastitu tvrtku ‘Plin instalacije” a na štetu ‘Plin projekta”, kako je JosifVuković Plinski, nakon što su shvatili da ih potkrada, od Talijana potjeran iz tvrtke ‘Plin projekt”,

kako je Josif Vuković Plinski jedinica mjere za bilo što, a pogotovo ne za: pamet, poštenje, čast, moral, šarm, hrabrost, potentnost. .. kakvim se onomad nametao, a sad predstavlja.,
kako je Josif Vuković Plinski, u stvari, son of a bitch.

Članak “Politički mrtvaci trče počasni krug” navode: „… drugovi Mirko Golovrški i Josip Vukević, dvije vodeće, ne samo političke, štetočine iz Nove Gradiške, … na zatvorenom sastanku novogradiške “zločinačke organizacije”, …

Objavom članka “Mogu li krivotvoritelji kontaminirati djecu” (uz fotografiju na kojoj su zaokruženi tužitelji), te članaka poput “Krivotvoritelj još uvijek ravnatelj škole” nedvojbeno je da tuženici atakiraju na čast i ugled tužitelja jer jasno proizlazi da za gore opisanim rječnikom nije bilo potrebe i da je riječ o izražavanju koje je imalo samo za cilj naškoditi časti i ugledu privatnih tužitelja.

Traže od Suda neka donese Presudu

Dakle, zbog tih i drugih inkriminacija, vidljivih iz cjelovite Tužbe u prilogu, tužitelji traže od Suda neka donese Presudu:

I. Jerko Zovak, SBplus, Radio NovaGradiška i Đurđa Aleksić, dužni su solidarno, u roku od 15 dana i pod
prijetnjom ovrhe, s naslova naknade nematerijalne štete isplatiti prvo tužitelju Mirku Golovrškom iznos od
30.000,00 kn te drugotužitelju Josipu Vukoviću, isplatiti iznos od 30.000,00 kn.

II. Tuženici su dužni po pravomoćnosti presude objaviti ispriku tužiteljima, te su dužni objaviti presudu u cijelosti i bez komentara na portalima te na portalu index.hr i Jutarnjem listu, o svom trošku, u roku od 15 dana, pod prijetnjom ovrhe.

III. Dužni su tuženici u roku od 15 dana i pod prijetnjom ovrhe naknaditi tužitelju parnični trošak …

Šta na ovo odgovoriti?  Smiješno, sami sebe pred lokalne izbore pokapaju. Tko god da im je savjetnik, loše ih savjetuje sve ove godine koliko su na vlasti. I još nešto, zbog ovakvih “frustriranih ispada” pošteni SDPovci se moraju sramiti.

Gospodine gradonačelniče Vuković,

Već je građanima Nove Gradiške smiješna  “bolesna opsjednutost”  jednom i jedinom osobom u gradu  Đurđom Aleksić.

Ona je uzrok porasta nezaposlenosti, lošeg vođenje grada, čudnog “pretakanje” novca iz gradskih tvrtki gradonačelnikovim – Plin instalacijama, dizanja kredita od 10.000.000,00 kn bez znanja gradskih vijećnika – Odlukama s “nepostojećih” sjednica gradskog vijeća.

Đurđa je kriva za prezaduženost gradske blagajne, zato što ste gradskim novinama “nezakonito” doznačali u godini dana iz gradskog proračuna blizu milijun kuna.

Đurđa je kriva zbog dugova Slavče koja je  pred stečajem! Đurđa je kriva što Vam je blokirana i prezadužena tvrtka Plin instalacije i što Vas je kaznio Državni inspektorat. 

Đurđa je kriva što ste nenamjenski potrošili kredit koji niste smjeli podići i još ga niste vratili.

Ma gospodine Vukoviću – Đurđa je kriva što svojim radnicima u Plin instalacijama niste mjesecima isplatili plaće i što im obitelji nemaju od čega živjeti.

 

Mislim gospodine gradonačelniče da Vas loše savjetuje Vaš Idejni vođa Golovrški, i da ćete na kraju zbog njegove “opsjednutosti” samnom izgubiti, jer da ste pošteno vodili ovaj grad onda TA ĐURĐA ne bi imala dokaze koje VI nikada niste mogli pobiti i demantirati, niti bi VAS bez dokaza mogla prozvati.

 

Mislila sam da imate ipak malo više političke mudrosti, no prevarila sam se, supruga bi Vam bila puno bolji i mudriji političar, ne bi si dopustila da joj netko vlada ” u sjeni ” i  “zarazi” je svojim bolesnim, neostvarenim željama. Žao mi je što ste nasjeli i što su Vas iskoristili.

Gospodine Golovrški, žao mi je uopće slova koje trošim na Vas, ali samo jedna poruka od mene Vama: Uopće, ali uopće Vas se ne bojim, slobodno radite što ste naumili!

E dragi, gradonačelniče, Neće “Idejni vođa” izgubiti tvrtke, kuće, radno mjesto. Neće ON biti sudski procesuiran, gonjen i obilježen, nego, nažalost Vi i Vaša obitelj.On će se elegantno i mudro izvući, a Vi i Vaša obitelj i supruga ćete ispaštati!

“Idejni vođa” će u miru otići u svoju mirovinu, a Vi ćete se povlačiti po sudovima jer Vas je zarazio svojim virusom “opsjednutosti i mržnje”. Šteta, ali sami ste ovo izabrali, stoga IDEM DO KRAJA, a VI vrlo dobro znate što to znači.


Ako ne znate, pitajte svoju suprugu, ona ZNA odgovor!

I još nešto ZAŠTO ME NISTE TUŽILI kad sam napisala tekst potkrepljen izvodima, asignacijama, ugovorima o kreditima, cesijama –  financijskom transkacijskim koje su doznačene s žiro računa Grada i gradskih tvrtki na žiro račun tvrtke Vaše supruge – Plin instalacijama?!

S osobitim poštovanjem, pozdrav gradonačelniče samo Vama, Đurđa Aleksić!

Autor: Sbplus J.Zovak/ Đ.Aleksić
Komentari
Prethodni članakIntegracija gluhih i nagluhih u europsko društvo
Sljedeći članakKoliko smo ( NE ) pismeni?