Stožer civilne zaštite Općine Rešetari obavještava sve građane Općine da vremenske prognoze predviđaju rast temperatura i kišu te posljedično, i otapanje snijega, što će izazvati stvaranje povećanih količina voda u vodotocima te moguće izlijevanje vode iz njezinih tokova.

Poučen dosadašnjim iskustvima, Stožer civilne zaštite savjetuje građanima, posebice onima koji žive na područjima koja su u prethodnim razdobljima bila izloženija poplavljivanju, da pravodobno zaštite svoju imovinu, a naročito kućanske i ostale električne aparate podizanjem ili premještanjem u više dijelove stambenih objekata, s ciljem sprečavanja nastajanja šteta.

Stožer civilne zaštite Općine Rešetari će, prema potrebi organizirati dežurstvo, a pripadnici operativnih snaga Općine Rešetari bit će na raspolaganju svim stanovnicima kojima će pomoć biti potrebna uslijed eventualnih nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Općinska vatrogasna zajednica je izdala zapovijed svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima s područja Općine Rešetari prema kojoj su se vatrogasne postrojbe dužne pripremiti i staviti na raspolaganje svu raspoloživu opremu i ljudstvo, a jednako tako će postupati i sve ostale žurne službe.

U slučaju potrebe, javite se na broj hitnih službi: 112 ili 193 ili broj Općine Rešetari 035/367-296.

Izvor: Općina Rešetari 
Foto: Ilustracija 

Komentari
Prethodni članakVečeras “Kuća duhova” u Domu kulture
Sljedeći članakSaborski zastupnik Davor Vlaović: Vratite Općinski sud u Novu Gradišku!