Saborski zastupnik Davor Vlaović tijekom rasprave o Zakonu o sudovima zatražio je povratak Općinskog suda u Novu Gradišku rekavši:

– Građani očekuju najkvalitetnije sudstvo, brzo rješavanje predmeta sa što je moguće manjim financijskim opterećenjem poreznih obveznika. Nije sve u novcu, građani očekuju najbolji sudski servis! To znači : opremu, ljudske resurse, plaće i ravnomjerno u Hrvatskoj raspoređene stalne službe. Novoj Gradiški je učinjena nepravda. Ukinut je Općinski sud, mada je grad Nova Gradiška veća od Gospića, Crikvenice ili Pazina koji imaju općinske sudove, u Gradiški je ukinut. Prema Novoj Gradiški gravitira 10 općina i više od 60.000 stanovnika. Spajanje Prekršajnog suda Nova Gradiška s Općinskim sudom je trebalo drugačije organizirati. Građani, i ja , tražimo ostanak Općinskog suda Nova Gradiška ili barem stalne službe. O tomu postoji politički konsenzus na novogradiškom području. Ako se sud vratio u Vinkovce mora i u Novu Gradišku – kaže Vlaović.

Postavio je pitanje ministru Bošnjakoviću o povratku suda u Novu Gradišku:

– Elaborat o održivosti Općinskog suda Nova Gradiška ste dobili, obećali ste stalnu službu, apeliram u ime svih građana koji žive na tom području, razmotrite zahtjev građana i Suda još jednom i vratite općinski sud u Novu Gradišku. Svi potrebni elementi postoje. Danas putuju na relaciji Brod-Gradiška i sudci i administratori i stranke u postupku i odvjetnici. Takva putovanja su trošak, a sudovi su manje pristupačni. Brodsko-posavska županija je dugačka 170 km, putuje se do suda do 80 km zato svi skupa tražimo povratak Općinskog suda u Novu Gradišku.

 

Komentari
Prethodni članakSlijedi rast temperatura, moguće su poplave! Pravodobno zaštitite imovinu
Sljedeći članakŠOK ZA OBOLJELE OD RAKA: Lijek koji sprječava širenje karcinoma odsad moraju plaćati