Za Brodsko-posavsku županiju jučerašnji dan i Grad Slavonski Brod je povijesni dan. Na svojoj sjednici Senat osječkog Sveučilišta jednoglasno je izglasao promjene koje će omogućiti odvajanje njegovih slavonskobrodskih sastavnica te tako i formiranje novog Sveučilišta u Slavonskom Brodu koji će postati jedanaesti sveučilišni grad u Republici Hrvatskoj.

Ovakve odluke Senata kruna su višegodišnje borbe, rada i zalaganja brodskoposavskog župana Danijela Marušića i predsjednika Županijske skupštine Brodsko-posavske županije Pere Ćosića kako bi ovaj veliki projekt došao u fazu realizacije. Rezultat je to i dobre suradnje s Vladom Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem koja je dokazala kako ravnomjerno skrbi o svim dijelovima Hrvatske i vodi računa o potrebama lokalnih sredina.

Sveučilište u Slavonskom Brodu bit će od iznimnog značaja za budući socio-ekonomski razvoj Brodsko-posavske županije, ostanak mladih u našoj Domovini i privlačenje mladih iz drugih krajeva Republike Hrvatske.

Komentari